Hirdetés
. Hirdetés

Emelkednek a DDR2 memóriák árai

|

A Morgan Stanley elemzése szerint a DDR2 memóriák árainak emelkedése várható, de nem tart majd tovább, mint fél év.

Hirdetés

A Morgan Stanley elemzője, Frank Wang a tajvani SEMICON 2009-en tartott előadása során arról beszélt, hogy a DDR2 memóriachipek árainak emelkedése maximum hat hónapig tart majd, addig míg a DDR3 memória válik a legelterjedtebb típussá.

A jelenlegi áremelkedés annak tudható be, hogy a legnagyobb gyártók inkább a DDR3 gyártásra koncentrálnak. A Samsung Electronics, Hynix Semiconductor, Elpida Memory és a Micron Technology inkább a DDR3 termelését erősíti - nyilvánvalóan a DDR2 gyártás rovására.

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy a DDR2 árak csökkennek, ha a Kínai Népköztársaság megalapításának ünnepe alatt - ami épp ma van és így a Kínában lévő üzemek nem termelnek a hét hátralévő részében - nem jelentkezik akkora igény, mint amire a gyártók számítanak.

?A memóriagyártóknak tisztában kell, hogy legyenek azzal, hogy a DDR3 a következő, széles körben elterjedő DRAM. Azok, akik nem lesznek képesek a generációváltásra és átállni a DDR2-ről a DDR3 chipek gyártására, azok könnyen kiszorulhatnak a piacról" - mondta Wang.

A DRAM gyártók földrajzi megoszlása 2003-2010 között (A 2009-es adatok becslésen, a 2010-esek elemzői becsléseken alapulnak. A kép nagyítható.) 

Azt is megjegyezte, hogy a DRAM gyártók száma jelentősen csökkent. 1996-ban még több mint 20 cég foglalkozott DRAM gyártással, mára ez a szám kilencre zsugorodott. Wang szerint a tajvani gyártóknak össze kéne fogniuk, hogy megbirkózzanak az egyre zsugorodó iparág kihívásaival. ?Meg kéne fontolniuk a gyártás központosítását, hogy javítsanak a hatékonyságon."

A DigiTimes.com nyomán

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.