Hirdetés
. Hirdetés

Emelkednek a memóriaárak

|

Ebben a hónapban 8 százalékkal mentek feljebb a DRAM-modulok árai.

Hirdetés

Bármennyire is rossz hír ez a felhasználóknak, úgy tűnik, a memóriaipar lassan magára talál. Hosszú évek lejtmenete után a memóriaárak folyamatosan emelkednek, és az április sem hozott más trendet. A DRAMeXchange adatai szerint egy 4 gigabájtos DDR3-as modul vételára átlagosan 8 százalékkal emelkedett a hónap első két hete alatt. 

Ezzel egy ilyen RAM átlagosan 25,5 dollárba (euróba) kerül, köszönhetően annak, hogy a gyártók kiigazították a készleteiket, a kereslet pedig csak ha minimálisan is, de folyamatosan emelkedik. Mindez meglepőnek mondható, látván a PC-ipar egyre nagyobb fokú hanyatlását. 

Egyes vélemények szerint a PC-s gyártók helyzete is magyarázza a változást, ugyanis a Micron egyesülése az Elpidával, majd a mesterséges ármódosítások nagyobb mennyiségek rendelésére ösztönzik a cégeket. Mivel az árak innentől egyenesen tartanak fölfelé, sokak szerint jó ötlet nagybevásárlást tartani a gyártóknak. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.