Hirdetés
. Hirdetés

Engedmények az Európai Bizottság felé

|

Pénteken a Microsoft bejelentette, hogy továbbra is tartja magát előzetes terveihez, vagyis világszerte egyidőben jelenteti meg a Windows Vistát.

Hirdetés

Alig egy hónapja a vállalat még kétségesnek nevezte, hogy az Európai Unió és Dél-Korea területén a tervezett időben jelenhet meg a Vista. A vélelmezett csúszást az érintett régiókban megfogalmazott trösztellenes fenntartásokkal magyarázták. Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója és Neelie Kroes, az Európai Bizottság EU versenyügyi biztosa a csütörtöki telefonos egyeztetés során azonban úgy tűnik, sikeresen megállapodtak az Unió eddig nem teljesen világos elvárásaival és a Microsoft lépéseivel kapcsolatban.

A Vistával kapcsolatos aggályok főleg a beépített biztonsági funkciókkal és bizonyos formátumok (például az Adobe PDF fájljai) kezelésével kapcsolatban merültek fel. A vállalat pénteki közleményében bejelentette, hogy végrehajtja azokat a kisebb változtatásokat az operációs rendszerrel kapcsolatban, amelyek akadályozhatták volna a Vista európai forgalomba kerülését, valamint amelyeket a dél-koreai versenyhivatal (Fair Trade Commission) is szorgalmazott. A módosítások a megjelenés tervezett időpontját nem befolyásolják.

A Bizottsággal való megállapodás további hozadéka, hogy a Microsoft független szabványügyi szervezetek bevonásával megvizsgáltatja és standardizálja az XML Paper Specification dokumentumformátumot. Ezzel együtt a cég az XML licencfeltételeit is megváltoztatja, és hozzáférhetővé teszi azt a többi szoftverfejlesztő számára. Brad Smith, a Microsoft vezető jogásza elmondta, hogy "megértik, ha az EB nem adhat zöld fényt egy még meg sem jelent programnak, valamint elismerik, hogy a vállalat felelőssége a trösztellenes rendelkezések figyelembevétele és azok betartása."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.