Hirdetés
. Hirdetés

Ennél drágább a Sanyo

|

Befagytak a tárgyalások a Panasonic-Sanyo egyesülés kapcsán, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy lesz előrelépés.

Hirdetés

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Panasonic tárgyalásokat kezdett a Sanyo három legnagyobb részvényesével a tulajdonrészük megvásárlásáról. Akkoriban a Panasonic szóvivőjén keresztül csupán annyit reagált a hírre, hogy "még semmi sincs eldöntve". A jelek szerint az óvatosságának volt alapja, ugyanis az egyik részvényessel folytatott tárgyalások gyakorlatilag kudarcba fulladtak. Tavaly márciusban, a pénzügyi működésének átszervezése során a Sanyo 300 milliárd jen (3 milliárd dollár) értékben bocsátott ki részvényeket a három legnagyobb részvényesnek, a Sumitomo Mitsui és a Daiwa Securities pénzintézeteknek, valamint a Goldman Sachs amerikai befektetési banknak. A három vállalat összesen 70 százalékkal részesedik a Sanyo-ban. Ezt a részvénycsomagot szándékozik megvenni a Panasonic.

A Goldman Sachs azonban szóvivőjén keresztül szerdán bejelentette: a bank már nem folytatja a tárgyalásokat, arról viszont nem nyilatkozott, hogy továbbra is el akarja-e adni részesedését a Sanyo-ban vagy más feltételekkel hajlandó-e újra tárgyalni a Panasonic-kal. A bank ugyanis kevesellte a Panasonic részvényenkénti 120 jenes ajánlatát, és a Daiwa Securities is úgy nyilatkozott, hogy ez az ár "nem tükrözi megfelelő mértékben a Sanyo értékét". Sem a Panasonic, sem a Sanyo nem nyilatkozott az ügyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.