Hirdetés
. Hirdetés

Épületeket ad el a Sony, a Sharp és a Panasonic

|

A japán gyártók a pénzügyi problémáik miatt üzletágak értékesítésére is kényszerülnek.

Hirdetés

Egyre többen értesülnek arról, hogy a Sony, a Sharp és a Panasonic pénzügyi nehézségekkel küszködnek - azt azonban csak kevesen tudják, hogy a helyzet mennyire komoly. A JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association) legfrissebb adatai most leleplezték a valódi állapotot.

A társaság szerint a japánok fogyasztói elektronikai eszközeinek az értéke 15 milliárd dollárnak felel meg, ami 4 milliárddal kevesebb, mint 10 évvel ezelőtt. A három legnagyobb japán gyártót megviselték az elmúlt hónapok gazdaságilag.

A Sony, a Sharp és a Panasonic egyaránt leépítésekkel próbálkoztak enyhíteni a helyzeten, azonban mindhárom cég arra kényszerült, hogy épületeket és üzletágakat is értékesítsen. A legrosszabb a Sharpnál a kép, itt ugyanis külső segítségre is szükség volt. A japánok számára a 2013-as CES-szel kezdődő új év hozhat némi enyhülést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.