Hirdetés
. Hirdetés

Erdőtelken az e-mailezés volt a sztár


|

Erdőtelekre látogatott a Zöldek a Zöldért Egyesület.

Hirdetés

A Zöldek a Zöldért Egyesület indult a Széchenyi 2020 egyik pályázatán, a GINOP 3.3.3. Digitális Jólét Program keretében, a lakosság digitális készségeinek fejlesztését kitűzve célul.

Hirdetés

Az egyesület elnöke, Lepres Dávid arról számolt be, hogy az "A digitális világ fontosságának bemutatása és terjesztése Heves Megyében" című pályázatuk megvalósításának keretében Erdőtelken jártak.

"Egyesületünk szeptember második felében Erdőtelken megtartott előadása egy valóban sikeres és jó hangulatú oktatás volt. A leginkább nyugdíjasokból álló diáksereg örömmel fogadta a számtalan hasznos információt és gyakorlati tudást is. Sokan csodálkoztak rá az internet adta lehetőségekre. A résztvevőknek leginkább az elektronikus levelezés tetszett a legjobban, hiszen egyszerű és gyors kapcsolatot tarthatnak fenn az unokákkal és a gyermekekkel. Igazi öröm volt számunkra, hogy segíthettünk.

 Programunkat Besenyőtelek, Tiszanána, Szilvásvárad, Recsk, Bélapátfalva, Erdőtelek, Felsőtárkány, Verpelét, Kál, Sarud és Kerecsend településeken jelentős helyi rendezvényhez kapcsolódva valósítjuk meg."

A 45 év feletti munkanélküliek körében magas a digitális készségekkel nem rendelkezők aránya. Nem ismerik az internet kínálta lehetőségeket, nincsenek tisztában az online szolgáltatások előnyeivel. Egyre több munkahely betöltésének feltétele az IKT eszközök használatának képessége. A digitális tudás hiánya munkaerőpiaci kilátásaikat jelentősen csökkenti, önmagában is versenyhátrányt jelent és hozzájárul az egyébként is hátrányos helyzetük elmélyítéséhez.

"Célunk a munkanélküli felnőttek digitális készségének fejlesztése munkaerő-piaci versenyképességük növelése érdekében, valamint a digitális gazdaság termékei és szolgáltatásai iránti kereslet élénkítése. Motivációs kampányunk célja, hogy körbejárja és bemutassa az internet világát, ráirányítsa a figyelmet a digitális gazdaságra, a pénzügyi szektorra, az e-kereskedelemre, az e-közszolgáltatásokra, az ügyfélkapcsolatokra, az online fizetésre, a közösségi médiára, a szélessávú szórakoztatásra. A program keretében beszélünk a technológiákról, az eszközökről, és természetesen azok kipróbálására is lehetőséget nyújtunk. Felvilágosító, oktató foglalkozásainkat közelebb visszük az érintettekhez, szinte szabadidős programként élhetik meg azokat. A digitális felzárkóztatásra létrehozott programunk segítségével a munkanélküliek felismerhetik a digitális készségek munkaerőpiaci jelentőségét."

Reményeik szerint programjuk javítja a képzésben résztvevők kompetenciáit és munkaerőpiaci kilátásait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.