Hirdetés
. Hirdetés

Eric Cador vezeti a Lenovot az EME régióban

|

A Lenovo bejelentette észak-amerikai és EMEA (Europe, Middle East and Africa) régióinak új vezetőit, miután a vállalat nemrégiben átszervezte üzleti és földrajzi egységeit a konzisztencia, a szinergia és az ügyfelekre való fókuszálás növelése érdekében.

Hirdetés

Aymar de Lencquesaing-et, az EMEA régió jelenlegi elnökét a Lenovo North America elnökévé nevezték ki. Lencquesaing 2013 végén csatlakozott a Lenovóhoz, hogy irányítsa a vállalat belépését a mobil szegmensbe az EMEA régióban és megalapozza a Lenovo növekedését. Az EMEA régió elnökévé és a Lenovo Group alelnökévé 2014 februárjában nevezték ki, és ugyanebben az időben csatlakozott a Lenovo Executive Committee-hez (LEC).

Hirdetés

Vezetése alatt a Lenovo az EMEA régióban rekord magasságú, 19,7 százalékos PC-piaci részesedést ért el a 3. pénzügyi negyedévben; 40 százalékkal növelte bevételeit az előző év azonos időszakához képest a 3. pénzügyi negyedévben; az EMEA bevételek közel a harmadát (29 százalékát) tették ki a Lenovo globális bevételének; a régióban több tabletet adnak el, mint bármelyik másik Lenovo régióban; és az okostelefon üzletág közel 50 EMEA országra terjesztette ki tevékenységét.

Lencquesaing széles körű ismeretekkel rendelkezik a PC-iparágról a Packard-Bell vezérigazgatójaként eltöltött éveknek köszönhetően, és nagyon jól ismeri az észak-amerikai piacot, mivel a Lenovóhoz való csatlakozását megelőzően több mint 20 évet töltött az Egyesült Államokban. Harminc éves karrierje során globális vezetői pozíciókat töltött be mind amerikai, mind európai cégeknél. Feladata a vállalat növekedésének előmozdítása és céljainak megvalósítása az észak-amerikai piacon, amely stratégiai fontosságú régió a Lenovo sikeressége szempontjából.

A Lenovo ugyancsak bejelentette Eric Cador kinevezését alelnökké és az EMEA régió elnökévé május 1-jei hatállyal. Cador egy globális vezető, aki 30 éve tölt be vezető pozíciókat IT-vállalatoknál. A Personal System Group alelnökeként hivatalosan ő irányította a HP PC-üzletágát az EMEA régióban, mely tevékenysége később kibővült mind a nyomtató, mind a személyi számítógép üzletág vezetésére.

 

 

Cador tagja volt annak a vezetői testületnek, amely végrehajtotta a Compaq integrációját és átalakította a HP PC-üzletágát. Irányítása alatt a HP piacvezetővé vált az EMEA régióban. Cador az IT-szektorra és a vállalatirányításra vonatkozó mélyreható ismeretei, valamint a dizájn, az ellátási láncok és a piaci bevezetések terén szerzett operatív és stratégiai tapasztalatai biztosítják, hogy a Lenovo folytatja sikeres fejlődését az EMEA régióban.

„Büszkén jelentjük be, hogy a leginkább sokoldalú, tapasztalt és tehetséges vezetői csapattal rendelkezünk az iparágban, amely rendkívül versenyképessé teszi a Lenovót. A legnagyobb tehetségeket tudjuk magunkhoz vonzani, mivel vállalatunk erős, stratégiánk világos és kiváló lehetőségekkel rendelkezünk,” mondta Gianfranco Lanci, a Lenovo Group elnöke és ügyvezető vezérigazgatója. “Aymar személyében az egyik legjobban bizonyított vezetőnket helyezzük a stratégiai fontosságú észak-amerikai régió élére, hogy a szilárd alapok megépítése mellett elhozza ide az EMEA régióban látott profitábilis növekedést és üzleti diverzifikációt. Eric személyében egy kimagasló tehetséget sikerült a vállalatunkhoz vonzani, egy iparági veteránt, aki kiemelkedő eredményeket ért el a növekedés előmozdítása terén, mélyreható ismeretekkel rendelkezik az iparágunkról és erős versenyszellem jellemző rá.”

Lencquesaing és Cador egyaránt közvetlenül Gianfranco Lanci-nak tartozik beszámolni tevékenységéről, akit nemrégiben neveztek ki a Lenovo elnökének és ügyvezető vezérigazgatójának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.