Hirdetés
. Hirdetés

Erős magyar jelentét Barcelonában

|

Összesen huszonhat magyar cég mutatkozik be, illetve vesz részt üzletember találkozókon a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) és az Enterprise Europe Network hálózat segítségével a Mobile World Congress-en.

Hirdetés

A mobil iparág legjelentősebb éves szakmai seregszemléjén a cégek előre megszervezett, kétoldalú tárgyalásokon alakíthatnak ki üzleti kapcsolatokat.

A spanyolországi szakkiállítás a Mobile World Congress a világ legjelentősebb mobil alkalmazásokat bemutató rendezvénye, amelyen a HITA segítségével rendszeresen jelenhetnek meg innovatív magyar cégek. Az ITware immáron tizedik alkalommal mutatja be fejlesztéseit Barcelonában. Idén például a mobilalkalmazás fejlesztés nemzetközi piacán is egyedülálló újdonságát az APPaware-t, valamint M2M, B2C alkalmazásait, melyekkel a japán és német piacokon egyaránt képviselteti magát.

A 2014-es évre célul tűzték ki, hogy katalizálják az egyébként is dinamikusan növekvő mobilalkalmazás-fejlesztő piacot a rendkívül felhasználóbarát, könnyen kezelhető és intuitív mobilalkalmazás-szerkesztő megoldásukkal, az APPaware-rel. Az APPaware nem más, mint a mobilalkalmazások fejlesztését gyorsító applikáció-szerkesztő: olyan webes keretrendszer, mely lehetővé teszi, hogy grafikus felületen üzleti mobil alkalmazásokat hozzunk létre, programozói tudás igénye nélkül. A felhasználó egyetlen sor kód írása nélkül tervezheti meg saját alkalmazásait.

 

A FlexiTon Kft. rendszeres kiállító a Mobile World Congress-en. Ebben az évben a piacon lévő ARIADNE hálózat-nyilvántartó programcsalád mellett újdonságként ízelítőt adnak a távközlési hálózatok középtávú tervezését támogató új szoftver termékük, az ARIADNE/MtP funkcióiból. Az ARIADNE/MtP nagyobb méretű hálózat átalakításokhoz (új technológia bevezetése, szállítóváltás, új szolgáltatások bevezetése, stb.) szükséges analízisek (megbízhatóság, költség, kapacitás-gazdálkodás, forgalmi viszonyok), illetve az elemzéseken alapuló tervezési feladatok gyors és gazdaságos végrehajtásához nyújt segítséget. A rendszer kialakítását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, a piacorientált kutatás fejlesztés támogatására program keretén belül a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék és FlexiTon Kft. által alkotott konzorcium végzi.

A BHE Bonn Hungary Kft. a kiállításon a legújabb GSM, DCS, UMTS (W-CDMA), LTE, FM, VHF, DAB és TETRA sávú jelismétlőit, valamint a jelelosztáshoz szükséges passzív eszközeit mutatja be. A legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően ezen eszközök már a legmodernebb elosztott antenna rendszerekben (DAS) is alkalmazhatók.

Az ajánlásokon és streaming technológián alapuló szórakoztató / életstílus alkalmazások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó 3G Multimédia az idei évben zenei szolgáltatásai mellett új fejlesztéseit is bemutatja. A zenei fesztiválok látogatóinak szokásaira optimalizált alkalmazáscsomag mellett egy interaktív, bővített felhasználói élményt nyújtó műsorkövető és szavazás lebonyolító applikációt is prezentál a Mobile World Congress kiállításon, melyet a többi szolgáltatásához hasonlóan white label konstrukcióban kínál. Ennek előnye, hogy az így elérhető applikációk teljesen arculatra szabhatók, funkciói egyedi igények szerint alakíthatók ki, és készen állnak akár az ügyfél saját fizetési megoldásának integrációjára is.

A Virgo, a hazai web központú fejlesztő cégek egyik vezető innovátoraként mutatja be TestJockey névre hallgató, felhő-alapú mobilalkalmazás-tesztelő platformját. A TestJockey a virtuális térben hozza össze a mobil applikációk fejlesztőit a tesztelni vágyókkal, és akár real time eredményekkel és adatokkal támogatja az applikáció finomítását, tökéletesítését. A Virgo Barcelonában demózza a TestJockey béta-verzióját, ahol egy mini robotot irányító mobilalkalmazás teszteredményeit vetítik majd ki valós időben a látogatók elé.

Hirdetés


A grafikai tesztprogramjairól (GFXBench, CompuBench) ismert Kishonti Kft. tíz éve nyújt teljesítményoptimalizálási szolgáltatásokat processzor- és mobileszköz-gyártók számára. A cég Barcelonában két automotív terméket mutat be, amelyek az intelligens autók fejlesztésében támogathatják a piacvezető autóipari és hardvercégeket. A VisiGenie szoftverfejlesztői csomag a gépi látásra épülő technológiák integrálásával segíti a vezetéstámogatással felszerelt, önvezető autók alkalmazásainak fejlesztését, amelyek lehetővé teszik a sávkövetést, ütközés-előrejelzést, objektumok felismerését, vagy különböző augmented reality funkciók beépítését. Az ADASBench tesztszoftver pedig a világon elsőként kínál optimalizálási megoldásokat az intelligens autók beágyazott rendszereinek teszteléséhez és fejlesztéséhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.