Hirdetés
. Hirdetés

Erős negyedévet zárt az Apple

|

Az Apple 818 millió dolláros nyereséget ért el, a Mac platform eladási rekordokat döntött. Az iPhone sikerére még várni kell.

Hirdetés

A cég a 2007-es pénzügyi év június 30-án záródó, harmadik negyedévének eredményei szerint 818 millió dollár (részvényenként 92 cent) nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 472 millió dolláros (részvényenként 54 centes) nyereségével. A teljes forgalom 5,41 milliárd dollár volt, ez szintén növekedést mutat az előző időszak 4,37 milliárdos forgalomhoz képest. A bruttó árrés 30,3-ról 36,9 százalékra növekedett. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 40 százalékát adták.

Az Apple a negyedévben összesen 1 764 000 Mac számítógépet és 9 815 000 iPod lejátszót értékesített. Ez a számítógépek területén 33 százalékos, az MP3-lejátszók területén 21 százalékos növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva.

"Izgatottan jelentjük be az Apple történetének eddigi legsikeresebb harmadik pénzügyi negyedévét mindamellett, hogy ebben a negyedévben a Mac eladások is rekordot döntöttek. Az iPhone - melyből reményeink szerint a következő teljes pénzügyi negyedév végéig sikerül eladni az egymilliomodik készüléket - sikeresen startolt, termékskálánk pedig változatlanul nagyon erős" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója, aki megszólalásaiban ritkán mutatja az önbizalomhiány jeleit.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.