Hirdetés
. Hirdetés

Európában nem lesz PlayStation 3 a karácsonyfa alatt

|

A Sony bejelentette, hogy idén csak Japánban és az USA-ban fogja piacra dobni a konzolt. A döntés a Sony bevételein kívül hatással van a játékfejlesztőkre, a Blu-ray szabvány terjedésére és előnyt ad az Xbox 360-nak is.

Hirdetés

A hivatalos bejelentés szerint a Sony a Blu-ray meghajtóhoz szükséges kék lézer diódák hiánya miatt az idén már csak a két legfontosabb piacon, Japánban és az Egyesült Államokban dobja piacra a PlayStation 3 játékkonzolt. Ez összecseng azzal a pletykával, mely szerint a Sony még a bejelentést megelőzően leállította ezeknek az alkatrészeknek a szállítását, hogy a PS 3-hoz biztosítsa a megfelelő volument.

Mint köztudott, a PS 3-mat éppúgy nagy beszállítók szerelik majd össze, mint ahogy az az előző generációk esetében is történt. A tőlük kiszivárgott hírek szerint a tömegtermelés még mindig nem indult be, csak az előkészületeknél tartanak, ami kérdésessé teszi, hogy a Sony képes lesz-e tartani a jelenleg kommunikált novemberi megjelenést, még akkor is, hogyha "csak" a már említett két nagy piacot kell ellátniuk.

Azzal, hogy a világ többi részén - beleértve Európát és Ausztráliát is - csak jövő márciusban (!) kerül majd a boltok polcaira a PS 3, a Sony magas labdát ad a Microsoft Xbox 360-nak, illetve a negyedik negyedévben érkező Nintendo Wii-nak. Ugyanakkor a Blu-ray szabvány terjedését is jelentősen hátráltatja, hiszen a legnagyobb konkurens HD-DVD-t fogadó, médiajátszóként is teljes értékű Xbox 360 lassan egy éves előnyben van.

Az, hogy a Sony a játékipar éves bevételének mintegy a felét adó karácsonyi időszakból kimarad a már említett területeken, nem csak a cég bevételeit fogja jelentősen befolyásolni, de a játékfejlesztők figyelmét is az Xbox felé terelheti, mely mára gyakorlatilag az összes régióban hozzáférhető. Mint arról beszámoltunk a Microsoft pont a bevételi szempontból oly kritikus időszakban kezdi meg az Xbox 360 hivatalos forgalmazását hazánkban, és az Intel is már elkezdte a Nintendo Wii Broadway névre keresztelt chipjeinek szállítását.

A legfrissebb hírek szerint a Microsoft nem elégszik meg a semmiből az ölébe hullott hatalmas előnnyel, hanem igen agresszív üzletpolitikával támadásba megy át. A vállalat Japánban, a PS 3 karácsonyi megjelenésének egyik fő helyszínén 256 dolláros áron fogja piacra dobni az Xbox 360 egy változatát. Ez nemcsak a többi Xbox modellhez képest számít majd olcsóbbnak, de a PS 3 árának egyenesen a felét jelenti. Ha ezzel az akcióval sikerül a Sony eladásait még a korlátozott idei piacokon is visszavetnie, akkor a közeljövőre nézve kivégezheti fő riválisát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.