Hirdetés
. Hirdetés

Ez már nem az a memóriapiac

|

Lassan a gyártók minden kapacitását leköti a növekvő kereslet a memóriák iránt.

Hirdetés

Amennyiben ma egy memóriagyártó növelni szeretné a termelését, akkor gyakorlatilag nincs szüksége új beruházásra, hiszen a gyártósorok jelentősebb része kihasználatlan volt vagy leállt az utóbbi két év során. Mivel a készletekhez mérten nagyon alacsonyak voltak ez eladások, ezért a cégeknek nem volt más választása, ráadásul az áraikat is nagy mélységbe kellett levigyék. 

Mostanra a kereslet jónak mondható, és mivel folyamatosan emelkedik, ezért lassan a gyártók minden gyártási kapacitását leköti. A Nanya után úgy tűnik, hogy a Powertech Technology, a Walton Advanced Engineering és a Formosa Advanced Technologies is teljes kapacitáson üzemelhet nagyon rövid időn belül. 

Míg a Nanya a Kingstonnak gyárt, addig a Walton az Elpidát (és a Micront) és a Winbond Electonicsot látja el memóriákkal, a PTI pedig az Elpidának és a Powerchip Technologynak ad át lapkákat. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.