Hirdetés
. Hirdetés

Ezermilliárd dollár fölött a Microsoft

|

A technológiai cégek közül ez idáig csak az Apple-nek sikerült.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft minden elemzői várakozást túlszárnyalva a 2019-es pénzügyi év harmadik negyedében elérte az ezermilliárd dolláros piaci értéket. Ezt az álomhatárt a technológiai óriáscégek közül korábban csak az Apple-nek sikerült átlépnie 2017-ben.

A cég értékét az lökte meg, hogy közzétették a negyedéves bevételi beszámolót, és a nagyszerű számoktól a részvényárfolyam több, mint három százalékos emelkedés után 130,50 dollárra ugrott.

A Microsoft pénzügyi vezetője, Amy Hood elmondta, hogy több részleg is várakozás fölött teljesített: közéjük tartozik a produktivitási és üzleti folyamatokért felelős divízió, amelynek 14 százalékkal, és az intelligens felhő részlege, amelynek 22 százalékkal nőtt a árbevétele.

Satya Nadella igazgató szerint a bevétel-növekedés fő motorja az innováció, és példaként az Office hozta fel. Az Office 365 ma már 180 millió felhasználót ér el, az Outlook appok iOS-en és Androidon meghaladták a százmilliós felhasználószámot.

A negyedik pénzügyi negyedévre a Microsoft az elemzőkkel összhangban 32,2-32,9 milliárdos árbevételt vár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.