Hirdetés
. Hirdetés

Ezért érdemes áttérni mobilfizetésre

|

Még mindig sokan vannak olyanok, akik egyszer sem próbáltak mobillal fizetni, vagy nem tudják, hogyan kéne használni ezt a lehetőséget.

Hirdetés

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban a mindennapi életünkben bekövetkezett drámai változásokat látva többen elgondolkoznak azon, hogy kipróbálják a mobilfizetést. A következőkben igyekszünk bemutatni, hogy mi is a mobilfizetés és miért érdemes fontolóra venni a használatát.

A mobilfizetés az okostelefonnal történő fizetést jelenti. Ilyen a telefonon található alkalmazásokkal történő vásárlás, vagy telefonról történő online vásárlás is. De a mobilfizetés érintéses módszerrel is történhet, hasonlóan az érintéses bankkártyák használatához.

De hogyan is kell beállítani a mobilfizetést és mi teszi ezt a fizetési módot egyszerűvé, gyorssá és biztonságossá?

Fizetés egyszerűen
A mobilfizetés segítségével könnyen fizethetünk, bárhonnan, hiszen az okostelefonunkkal együtt már a fizetési eszközünk is a zsebünkben vagy táskánkban van. 

A legtöbb okostelefon már alkalmas a mobilfizetésre és így könnyedén hozzáadható a Visa-kártya. A mobilkészülékkel történő fizetés folyamata három egyszerű lépésből áll:

  1. Adjon hozzá egy Visa-kártyát egy fizetésképes mobiltelefonhoz - erről bővebben itt tájékozódhat. Számos telefon esetén már elég lefényképezni a kártyát a digitális tárca létrehozásához, a kártyaadatok részleteinek megadása nélkül.
  2. A pénztárnál keresse az érintéses fizetés jelét a terminálon.
  3. Fizetéshez tartsa a telefont vagy az okoseszközt a jel fölött- nincs szükség a PIN kód megadására, hiszen személyazonosságát az érintés előtt már igazolta ujjlenyomatával vagy arcfelismeréssel.

Fizetés gyorsan
A mobilfizetés gyors. Nincs szükség a PIN kód megadására, hiszen a mobileszköz olyan módszereket tud használni a kártyatulajdonos azonosítására, mint az ujjlenyomat-leolvasás vagy az arcfelismerés. A mobilfizetések esetében nincs fizetési korlát, viszont az adott ország érintéses fizetési korlátja a mobileszközzel való fizetésekre is vonatkozik.

Mobilfizetéssel az applikációban való fizetés és az online vásárlás is egyszerűbbé válik. Számos vállalkozás engedélyezi már a digitális tárcával történő fizetést - ebben az esetben csak ki kell választani ezt a lehetőséget.  Bizonyos esetekben kérhetik tőlünk személyazonosságunk igazolását az általunk megadott biometrikus adataink (ujjlenyomat, arcfelismerés) ellenőrzésével. A tranzakció ezután másodpercek alatt megtörténik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.