Hirdetés
. Hirdetés

Facebook a tőzsdén: eséssel startolt

|

Elvileg péntek délután 5 órakkor már kint kellett volna lennie a Facebook részvényeknek, de fél órával később még mindig nem kezdődött meg a kereskedelem. Aztán hamar esett másfél dollárt.

Hirdetés

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Facebook részvényekre még azért kell várni, mert akadtak gondok a kereskedelmi rendszerben a megbízások kezelésével és törlésével. A Nasdaq magyar idő szerint 17:05-re írta ki a kereskedelem indulását, de csak 17:30-kor került sor erre.

Facebook a Nasdaq-on
Facebook a Nasdaq-on


Az első percekben 1,5-2 dolláros esést láthattunk a 43 dolláros indításhoz mérten, de egyelőre még több információ nincs. Állítólag az első fél perc alatt már 82 millió (!) részvény mozgott a piacon.

Zsiday Viktor befektetési alapkezelő az Index oldalán írt pár szót a Facebook részvények bevezetése előtt, amelyben azt állítja: ötéves távon kifizetődőbb magyar részvényekbe fektetni.

Mire ez a cikk elkészült, már 40 dollár környékén kereskedtek a Facebook részvényekkel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.