Hirdetés
. Hirdetés

Facebook exodus

|

Az elmúlt fél évben egyre gyorsabb ütemben veszíti el aktív felhasználóit a Facebook - főleg a fiatalok váltanak más közösségi médiára.

Hirdetés

A legfejlettebb országok - Amerika, Nagy-Britannia, Németország, Japán - aktív, azaz havonta legalább egyszer bejelentkező felhasználói sorra hagyják ott a Facebookot, és több országban megállt a felhasználószám növekedése. Lecsökkent az átlagos, oldalon töltött idő mértéke is, havi 121 percről 115 percre.

 

A szakértők véleménye szerint a nevekedés leállása természetes folyamat, hiszen lassan mindenki, akinek lehetősége volt rá, csatlakozott a közösségi hálóhoz. Viszont sokan megunják, vagy felháborodnak a cég üzletpolitikáján, és a kilépők számának növekedését nincs, ami ellensúlyozza.

Mark Zuckerberg talán azzal bíztathatja magát, hogy sok helyen - elsősorban a távol-keleten és a fejlődő országokban - még van növekedési potenciál. A több mint egymilliárd lakosú Indiában például csak az emberek 5 százaléka rendelkezik Facebook-fiókkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.