Hirdetés
. Hirdetés

Fájdalmas döntést hozott a Huawei

|

Ipari források szerint harminc millióval visszanyeste idei eladási céljait.

Hirdetés

Hirdetés

2019-ben a Huawei okostelefonos eladásai elérték a 240 millió berendezést, és húsz százalékkal növekedtek az előző évhez képest. Az amerikai kereskedelmi megszorítások miatt most azonban a gyártónak módosítania kell idei céljait.

Ipari források úgy tudják, hogy a cég 2020-ban a 2019-es eredményekhez képest harminc millióval kevesebb eladással tervez.

A döntés előzménye, hogy tavaly májusban a Huaweit eltiltották az amerikai technológia vásárlásától. A cég a Google GMS (Google Mobile Service) szoftverszolgáltatásaihoz sem jut hozzá, pedig ez nagyon fontos lenne a nem kínai fogyasztók miatt.

A Huawei arra számít, hogy 2020-ban is a fekete listán marad, és emiatt nem tud olyan tempóban fejlődni, mint 2019 első felében. A GMS pótlására a cég már korábban elkezdte egy saját ökoszisztéma fejlesztését, és azt ígéri, hogy idén is nagy lendülettel folytatja ennek kialakítását.

2020-ban a Huawei minden bizonnyal nagyon ráfekszik az 5G mobilokra, hogy az itt realizált extra eladások révén megőrizhesse második helyét az okostelefonos piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.