Hirdetés
. Hirdetés

FBI: tízmillió dolláros programlopásért kapták el a kínait

|

Az FBI letartóztatta azt a kínai számítógép programozót, aki egy több mint 10 millió dollár értékű szoftvert lopott el az amerikai központi bank (Fed) New York-i részlegéből.

Hirdetés

A 32 éves Bo Csang szerződéses programozóként dolgozott a Federal Reserve Bank of New York alkalmazásában, ahol a Fed szakértői szerint egy külső merevlemezre másolta le az amerikai államkincstár tulajdonát képező programot, amelynek csak a kifejlesztése 9,5 millió dollárba került a Reuters jelentése szerint.

A Fed New York-i szóvivője szerint amint észrevették az esetet, azonnal vizsgálatba kezdtek és jelentették a történteket az illetékes hatóságoknak. Csangot, aki kínai állampolgár, egy rövid bírósági meghallgatás után 200 000 dollár óvadék fejében szabadlábra helyezték. Ha bűnösnek találják, akár tíz évet is kaphat valamelyik amerikai börtönben.

Az FBI szerint Csang elismerte, hogy lemásolta a programot egy drájvra, és hazavitte. Azt vallotta, hogy saját használatra tulajdonította el a szoftvert, mert úgy gondolta, jól jöhet, ha egyszer elveszítené az állását. Mivel Csang kínai, különösen alapos vizsgálatra számíthat, ugyanis az amerikai hatóságok a külföldiekkel szemben a terrorizmus és kémkedés esélye miatt a szokásosnál is körültekintőbben járnak el. Azaz ki fogják deríteni, hogy Csang nem volt-e kém.

Belbiztonsági szakértők azonban azt mondják, hogy ez az eset valószínűleg csak egy szimpla lopás. Ha ugyanis felmerült volna a kémkedés gyanúja, sohasem engedték volna óvadékkal szabadlábra kerülni.

A programot (Government-wide Accounting and Reporting Program (GWA) – összkormányzati elszámoló és jelentő program) arra fejlesztették ki, hogy a többmilliárd dolláros napi forgalmat indukáló amerikai kormányzati átutalásokat segítse. Csang akkor bukott le, amikor az ellenőrök jelentették, hogy hiányzik egy merevlemez, amelyre felmásolták a programkódot. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.