Hirdetés
. Hirdetés

Fehéroroszország 190 barátságtalan vállalat részvényeit fagyasztotta be

|

Tilos elidegeníteni az ilyen társaságok részvényeit, ezeket egy külön számlán zárolják.

Hirdetés

Fehéroroszország befagyasztja 190 vállalat, köztük az EPAM Systems és az Ausztriában bejegyzett Lukoil Belarus külföldi részvényeit az Ukrajna elleni orosz invázió nyugati támogatása és az emberi jogok megsértése miatt bevezetett nyugati szankciókra hivatkozva.

A hivatalos belarusz jogalkotási portálon közzétett rendelet szerint az olyan országokból származó részvényesek, amelyek "barátságtalan cselekményeket követnek el fehérorosz jogi és/vagy magánszemélyekkel szemben, nem rendelkezhetnek részvényeikkel".

Hirdetés

A közlemény szerint tilos elidegeníteni az ilyen társaságok részvényeit, ezeket egy külön számlán zárolják.

Az EPAM korrekciót kért a Bloombergtől, hogy a hír csak a fehérorosz vállalatban lévő részvényekre vonatkozik.

A külföldi tőkével rendelkező, a befagyasztás alá eső vállalkozások közé tartozik több állam - brit, észt, osztrák, cseh és holland - résztulajdonú társasága. A tiltólistára került az észt faipari Mozy Timber Plant Ltd., az ugyancsak észt, mezőgazdasági eszközöket gyártó Lidselmash Holding Management Company, illetve a holland Minsk Watch Factory Ltd. is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.