Hirdetés
. Hirdetés

Feldarabolják az Alibabát

|

A kínai e-kereskedelmi óriást huszonöt kisebb cégből álló konglomerátummá szervezik át. A cél a működési rugalmasság növelése, és az, hogy jobban koncentrálhassanak az egyes piacokra.

Hirdetés

A kínai Alibaba e-kereskedelmi vállalat pénteken jelentette be, hogy átszervezi a működését, és huszonöt kisebb, egymással szorosan együttműködő vállalatra bomlik. A cél a működési hatékonyság javítása és az egyes piacok egyedi igényeinek jobb kiszolgálása.

John Spelich, az Alibaba szóvivője a Bloombergnek nyilatkozva elmondta: az egyes divíziók vezetői kilenc senior menedzsernek, ők pedig közvetlenül a cégcsoport elnökének, Jack Ma-nak riportolnak majd.

Jack Ma, az Alibaba elnöke
 

Spelich elmondása szerint nem ez lesz az első komolyabb strukturális átalakítás a kínai vállalatóriásnál: Ma egyszer már levezényelt egy hasonló reformot, amikor három különálló részre vágták a fogyasztói kereskedelmi „lábat”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.