Hirdetés
. Hirdetés

Felhőszolgáltatót vásárol az Acer

|

A világ negyedik legnagyobb számítógépgyártója, az Acer bevásárolja magát a nagyobb profittal kecsegető felhőüzletágba.

Hirdetés

Acer logó
Acer logó

Az Acer 320 millió dollárért vásárolja meg az amerikai székhelyű, felhőalapú szolgáltatásokat biztosító iGware nevű céget. A csütörtöki bejelentés szerint a cégnek további 75 millió dollárt fizet, de csupán teljesítmény alapon.

A Gartner elemzője, Tracy Tsai szerint a felvásárlás a helyes út az Acer számára, hiszen a vállalatok nem támaszkodhatnak csupán hardverre, új szolgáltatásokat, alkalmazásokat és értékeket kell biztosítaniuk, amivel nem mellékesen a nyereségrátát is javítani tudják.

Az Acer nemrég a világ harmadik számítógép gyártója volt, de az IDC adatai szerint a Lenovo megelőzte a tajvani céget, igaz csupán 1,1 millió számítógéppel. Az Acer egy kicsit zaklatottabb féléven van túl, miután távozott az ügyvezető igazgató is - ellentmondásba keveredett a cég stratégiáját és a gyártási előrejelzéseket illetően.

A tajvani cég többnyire olcsó számítógépeket gyárt, de nemrég jelentették be, hogy a jövőben a mobil eszközökre összpontosítanak - ezen a héten át is adtak Kínában egy új kutatás-fejlesztési központot, ahol az okostelefonokra és a tábla PC-kre összpontosítanak.

A most bejelentett felvásárlás várhatóan szeptemberben fejezik be, és 2012-ben meg is jelennek az Acer első, felhőalapú termékei. Az iGware felhőalapú szoftver- és infrastruktúra eszközöket biztosít több mint 100 millió fogyasztói eszköz - közöttük a Nintendo játékkonzoljai - számára is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.