Hirdetés
. Hirdetés

Felmérték a kriptotulajdonosok véleményét a világon - ez derült ki

|

Azok, akiknek jelenleg nincs kriptovalutájuk, és olyan országokban élnek, ahol a valuta leértékelődött az amerikai dollárral szemben.

Hirdetés

Az amerikai Gemini kriptopénztőzsde 20 országban közel 30 ezer embert kérdezett meg 2021 novembere és 2022 februárja között a kriptopénzekhez való viszonyukról. A felmérés azt mutatja, hogy 2021 a kriptopénzek kasszasiker éve volt, különösen az infláció hajtotta az elfogadást azokban az országokban, ahol a valuta leértékelődött - írja a Reuters a jelentés alapján.

A Gemini adatai szerint az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában, Ázsiában és Óceániában a kriptopénz-tulajdonosok közel fele 2021-ben vásárolta először digitális eszközöket. Brazília és Indonézia vezet a világon a kriptó elfogadottsága terén: ezekben az országokban a megkérdezettek 41 százaléka számolt be kriptótulajdonlásról, míg az Egyesült Államokban 20 százaléka, az Egyesült Királyságban pedig 18 százalék.

Hirdetés

A Gemini azt is megállapította, hogy a tavaly kriptótulajdonlásról beszámoló emberek 79 százaléka azt mondta, hogy a digitális eszközök megvásárlását a hosszú távú befektetési potenciál miatt választotta. Azok, akiknek jelenleg nincs kriptovalutájuk, és olyan országokban élnek, ahol a valuta leértékelődött az amerikai dollárral szemben, több mint ötször nagyobb valószínűséggel mondták, hogy az infláció elleni fedezetként tervezik a kriptovásárlást.

Az Egyesült Államokban a válaszadók mindössze 16 százaláéka, Európában pedig 15 százaléka értett egyet azzal, hogy a kriptovaluták fedezetet nyújtanak az infláció ellen, szemben például az indonéziai és indiai 64 százalékkal. Az indiai rúpia az elmúlt öt évben 17,5 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az indonéz rúpia 2011 és 2020 között 50 százalékkal értékelődött le az amerikai fizetőeszközhöz képest.

Az európaiak mindössze 17 százaléka jelezte, hogy 2021-ben digitális eszközök vannak a birtokában, és azoknak, akiknek jelenleg nincs kriptovalutájuk, mindössze 7 százaléka mondta, hogy valamikor digitális eszközöket kíván vásárolni.

A legnépszerűbb kriptopénz, a bitcoin novemberben 68 ezer dollár feletti történelmi csúcsot ért el, ami hozzájárult ahhoz, hogy a kriptopénzpiac értéke a CoinGecko szerint 3 billió dollárra emelkedett. Idén viszont 2022-ben eddig a 34 ezer és 44 ezer dollár közötti szűk sávban kereskedtek vele.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.