Hirdetés
. Hirdetés

Folyamatos növekedés várható a jövőben a robotikai piacon

|

Az IDC legfrissebb tanulmánya szerint a következő években is kétszámjegyű növekedést érhet el a robotikai piac. Az elemző cég szerint 2023-ig 17,8 százalékos növekedést jósolnak. A piacgazdaságnak a következő öt évben számos kihívással kell majd szembenéznie: a rövidülő termékciklusok, hálózatosított termelési szekvenciák, gyorsan változó piacok és megcsappanó források, valamint a kereskedelmi konfliktusok is hatással vannak a nemzetközi ellátási láncokra és bizonytalanságot kreálnak.

Hirdetés

Az IDC előrejelzései szerint az idei évben 112,4 milliárdot kereshetnek majd a robotikai cégek. A szegmensben a bevételek nagyobb részét a hardveres beszerzések adják, de egyre inkább feljövő tendenciát mutatnak a szoftverek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások is. A piackutató vállalat szerint a hardveres értékesítés 15 százalékkal fog nőni a következő években, de szolgáltatások és a szoftverek területén még nagyobb, 21 százalékos növekedést prognosztizálnak.

Hirdetés

Az iparágakat tekintve a gyártással foglalkozó vállalatok a legnagyobb megrendelői a robotikai iparnak, így ebben a szegmensben 53,8 milliárdnyi megrendelést várnak ebben az évben. Ezen kívül az egészségügy, a kiskereskedelem és a nyersanyagipar is jelentős felhasználó. A 2023-ig tartó időszakban a szakértők a legdinamikusabb növekedésre a nagykereskedelemben (30,5 százalékos éves átlagos növekedés), a kiskereskedelemben (29,3%) és az építőiparban (25,3%) számítanak.  

Az együttműködő robotok szegmensében tevékenykedő Universal Robotsnál, úgy látják, a kooperatív automatizációban számos lehetőség rejlik még. "Folyamatosan azon dolgozunk, hogy még tovább terjesszük annak a határait, hogy mit lehet együttműködő automatizációval megoldani. Ma már minden eddiginél egyszerűbbé tesszük azt, hogy minden gyártóvállalat kihasználhassa az automatizációban rejlő előnyöket egy olyan kobottal, amelyet azzal a céllal alakítottunk ki, hogy még többet lehessen vele elérni, mivel nagyobb teherbírással rendelkezik, mint a többi kobotunk." - mondta el a Univeral Robots CEE régióért, Oroszországért és a FÁK-ért felelős igazgatója, Slavoj Musilek.

Jelenleg több mint 37 ezer UR kobot áll működésben világszerte. Nehézkes, ám nélkülözhetetlen feladatokat látnak el több ezer gyártókörnyezeten belül, beleértve az összeszerelést, felvételt és lerakást, polírozást, raklapozást, gépkiszolgálást és a csavarhúzást is. A UR+ hitelesített termékek nyílt ökoszisztémájával, és az ingyenes online robotképzéssel, a UR Acadamy-vel, a lehető legjobb kobotmegoldások hozhatók létre, melyek bármilyen gyártóipari alkalmazás egyedi igényeire válasszal tudnak szolgálni zökkenőmentes és költséghatékony módon, amely a befektetés gyors és többszörös megtérülésével, valamint alacsony birtoklási összköltséggel jár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.