Hirdetés
. Hirdetés

Fontos informatikai újdonságok és bejelentések 2016-ra

|

Több újdonságszámba menő technológiát mutatott be az Intel a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán, a Las Vegas-i CES-en.

Hirdetés

A vállalat több ismert céggel is stratégiai együttműködéseket jelentett be, és több  olyan technológiát és megoldást jelentett be, amelyek megreformálják  a sportot, az egészségmegőrzést, a zenét és a művészeteket, de a robotipart is.

Ezek az együttműködések három trendet érintenek, amelyekről az Intel elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich korábban is beszélt: az okos és internetre kötött világ, az emberi érzékeléssel felvértezett technológiák, és a számítástechnika magas mértékű egyénre szabottsága.

Az alábbi bejelentésekről esett szó Krzanich előadásában:

A sportolás élményének digitalizációja:

  • A férfi snowboardozók Slopestyle és Big Air versenyszámok futamain apró Intel® Curie™ modulokat viselnek majd. Ezek szenzorai valós időben információt szolgáltatnak majd a sportolók teljesítményéről. Például adatokat továbbítanak a forgások szögéről, az ugrások magasságáról, távolságáról és sebességéről, de akár a földet érés erőhatásokról is. A szenzorok által szolgáltatott adatok olyan mélységben nyújtanak betekintést a snowboardosok teljesítményébe, melyet a sportrajongók korábban sohasem tapasztalhattak meg.
  • Az Intel a Red Bull Media House-szal is globális szintű partnerségre lépett, amelynek keretében az Intel Curie technológia segítségével ugyancsak valós időben teszik elérhetővé a nézőkkel a sportolók teljesítményével kapcsolatos adatokat.
  • Az Intel együttműködik az amerikai Replay Technologies céggel is, amelynek inteles alapokon nyugvó freeD™ technológiája a Mátrix-filmek időmegállításos jeleneteihez hasonló látványt biztosít sportközvetítéseken. Az Intel processzorokra és szervermegoldásokra optimalizált freeD segítségével a meccsek leglátványosabb jelenetei lassítva, és a legkülönbözőbb nézőpontokból nézhetők újra. (A freeD képességeit az alábbi oldalon lehet megtekinteni: http://replay-technologies.com/)

Az egészség-, és wellnessipar újraértelmezése:

  • Az Intel a New Balance cipőgyártó céggel is stratégiai együttműködésre lépett, amelynek keretében a New Balance frissen létrehozott digitálissport-divíziója sportolóknak szánt okostechnológiákat fejleszt ki a chipgyártóval együttműködve. Az együttműködés bejelentésekor Brian Krzanich, az Intel elnök-vezérigazgatója és Rob DeMartini, a New Balance elnök-vezérigazgatója egyaránt olyan speciális futócipőket viseltek, amely egyedi, 3D-nyomtatott talppal rendelkeznek, amelyeket az Intel® RealSense™ technológiája segítségével alkottak meg. A két vállalat az idén még egy okosfunciós sportóra kifejlesztésében is együttműködik, amely a tervek szerint karácsonyra a boltokba kerülhet.
  • Az Oakley nevű amerikai szemüveg-, és sportszergyártó az Intellel közösen bemutatta első, Radar Pace névre hallgató okosszemüvegét, amely beszédvezérléssel működő edzőfunkcióval bír. A szemüveg az Intel technológiáival, az Oakley formatervezésében, és a gyártó által kifejlesztett anyagok felhasználásával készült. Az okosszemüveg egyaránt valós idejű információkkal és elemzésekkel szolgál futók, biciklisták vagy fitneszedzést végzők teljesítményéről.

A kreativitás felszabadítása:

  • A hatszoros GRAMMY®-díjas énekesnő, Lady Gaga is ma jelentette be első együttműködését az Intel céggel. A több évre szóló partnerség első állomása idén februárban, a Grammy-díjátadó hetében lesz, amelyen Lady Gaga kreatív csapata, a Haus of Gaga, a technológia kreatív felhasználási módjait mutatja majd be innovatív módokon.
  • Krzanich egy új típusú személyszállító eszközt is bemutatott: a Ninebot* új terméke egy olyan Segway, amely képes átalakulni robottá. A Segway vezérlését egy Intel Atom™ processzor végzi, és egy Intel RealSense ZR300 típusú kamera segítségével navigál a térben és kommunikál használójával illetve az okosotthonban lévő szenzorokkal. A tervek szerint a robot a kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz, első fejlesztői készletei pedig az idei év második felében hozzáférhetővé válnak***.

Egy humánusabb világért:

  • Az Intel első embere bejelentette, hogy a vállalat a Vox Mediával*, a Re/code* hírportállal és a Born This Way nevű alapítvánnyal online zaklatás elleni kezdeményezést is indít. A világháló biztonságosabb térré alakítását célzó kezdeményezés részleteit január 7-én jelentik be.
  • Külső, független vállalati auditok és az Intel saját beszállítói hálózatának ellenőrzését is megerősítette, hogy a vállalat termékeinek széles körének - nem csak a mikroprocesszoroknak - alapanyagai már konfliktusmentes területekről származnak. A beszállítói lánc átláthatóságának biztosítása az Intelnél folyamatosan napirenden van.

    Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.