Hirdetés
. Hirdetés

Fujitsu: növekedtek a 2,5 hüvelykes HDD eladások

|

A Fujitsu által gyártott hordozható számítógépekbe szánt 2,5 hüvelykes mobil merevlemezek eladásai növekedtek 2005. utolsó három hónapjában, melynek köszönhetően a termékvonal 14. negyedéve ismét sikerrel zárhatott.

Hirdetés

A vállalat által kiadott közlemény szerint az elmúlt negyedévben 5,1 millió darab 2,5 hüvelyes HDD-t szállítottak le. Ezeket aztán elsősorban notebookokba szerelték, de például a Microsoft Xbox 360 játékkonzoljába is ilyen tárolók kerültek. Köszönhetően az eladásoknak, a negyedévben 22%-os növekedést sikerült elérni az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A 3,5 hüvelykes merevlemezek eladásai alig növekedtek, végül 1,2 milliót szállítottak le belőlük. Ez az a formátum, amelyet asztali számítógépekben, illetve szerverekben alkalmaznak leginkább.

A vállalat azt reméli, hogy idén növelheti piaci részesedését, amelyet elsősorban Maxtor Seagate általi majdani felvásárlásának következményeitől remélik. Még januárban jelentette be a Fujitsu, hogy olyan új piacokra szeretne betörni, mint a szerverekbe szánt 2,5 hüvelykes, illetve az elsősorban hordozható digitális médialejátszókban használt 1,8 hüvelykes merevlemezek. Elemzők szerint a merevlemezek iránti kereslet egy ideig még nagyjából évi 20%-kal emelkedik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.