Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: 2025-re a cégek 70%-a bevezeti az infrastruktúra-automatizálást

|

Ez a 2021-es 20 százalékos arányhoz képest hatalmas növekedést jelent.

Hirdetés

A Gartner felmérése szerint az infrastruktúra és üzemeltetés (I&O) terület vezetőinek 85 százaléka arra számít, hogy a következő két-három évben a működés automatizáltabbá válik. A Gartner előrejelzése szerint 2025-re a szervezetek 70 százaléka fog strukturált automatizálást bevezetni a rugalmasság és hatékonyság érdekében, ami a 2021-es 20 százalékos arányhoz képest hatalmas növekedést jelent.

"Az automatizálás elengedhetetlen az I&O számára, hogy a digitális üzleti élet növekvő igényeihez igazodva skálázódjon. Az I&O automatizálási technológiák támogathatják az IT-t a piacra jutás gyorsaságának lehetővé tételében, az üzleti agilitás növelésében, a biztonsági és szabályozási követelményeknek való megfelelés biztosításában, valamint a szolgáltatási költségek optimalizálásában" - mondta Yinuo Geng, a Gartner alelnöke.

A Gartner felmérését 2022 áprilisa és májusa között végezték 304 I&O vezető és közvetlen beosztottjaik körében Észak-Amerikában, az EMEA és az APAC térségben, legalább 1 milliárd dolláros éves árbevételt elérő vállalatoknál.

Hirdetés

A felmérés szerint az I&O leggyakrabban a telepítési területeken alkalmazza az automatizálást, például az alkalmazások telepítése (47%), az I&O munkaterhelés automatizálása (43%) és a végfelhasználói eszközök telepítése (41%). Az alkalmazások telepítését automatizáló válaszadók 90 százaléka számolt be arról, hogy az automatizálás értéket hozott.

"A telepítési tevékenységek automatizálása segíthet csökkenteni a súrlódásokat az I&O és a fogyasztók találkozásánál. A DevOps, az agilis és a telephely-megbízhatósági tervezés térnyerése szintén az automatizálás növekedéséhez vezetett az olyan működési területeken, mint a felügyelet és az incidensek megoldása, de a közvetettebb megtérülés miatt nehezebb lehet igazolni a beruházásokat" - mondta Melanie Freeze, a Gartner vezető kutatási igazgatója.

Például az I&O-vezetők mindössze 22 százaléka automatizálja jelenleg a javításokat és a sebezhetőségek orvoslását. Az ilyen tevékenységeket automatizálók 70 százaléka azonban úgy véli, hogy ez hatással van az üzletre, ami hangsúlyozza, hogy az I&O számára sürgős az automatizálás kiterjesztése az operatív területekre.

A felmérésben részt vevők mindössze 21 százaléka számolt be arról, hogy nagy sikereket ért el az I&O automatizálási törekvéseiben. A leggyakrabban említett kihívások közé tartozik a ROI becslése a legjobb felhasználási lehetőségek kiválasztásához, a munkamódszerek megváltoztatása a fogyasztóközpontúbb megközelítésekre, a régi folyamatok és infrastruktúra javítása, valamint a megfelelő készségek fejlesztése és megszerzése.

"Az automatizálási kezdeményezések kiválasztásakor az I&O-vezetők inkább a megvalósíthatóságot és a kereslet mennyiségét nézik, mint a potenciális üzleti értéket. Az I&O-vezetők több jövőbeli hozamot tudnak kihozni az automatizálási beruházásokból, ha olyan kezdeményezéseket is előtérbe helyeznek, amelyek újrafelhasználhatóak, és támogatják az innovációt és a feltörekvő üzleti szakembereket" - jegyezte meg Freeze.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.