Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: A DAP platformok csökkenthetik a digitális súrlódásokat

|

Sok technokrata vezető feltételezi, hogy az alkalmazottak könnyedén elfogadják a digitális eszközöket. Pedig gyakran tévednek. A digitális adaptációs platformok kulcsfontosságúak a digitális átalakulás hosszú távú sikeréhez.

Hirdetés

A digitális átalakulás a digitális ügyességtől függ. Ez a gondolat áll, Melissa Hilbert, a Gartner szenior igazgatója értékelésének középpontjában. A digitális ügyesség arra utal, hogy egy szervezet alkalmazottai képesek-e a digitális rendszerekből származó termelékenységi előnyöket kihasználni. A technokrata vezetés gyakran technológiai rendszerekkel egészíti ki a belső portfóliót a fejlődés előmozdítása érdekében. Ezek a rendszerek azonban valójában több problémát okozhatnak, mint amennyit megoldanak.

A Gartner által összegyűjtött bizonyítékok szerint a munkavállalók gyakran nehézkesnek és kényelmetlennek találják a digitális rendszereket - állítja Hilbert. A dolgozók arról számolnak be, hogy túlterheltek és összezavarodtak az egyre növekvő számú digitális rendszertől, amelyet a munkájukhoz használniuk kell. A rossz munkavállalói tapasztalatok elégedetlenséghez, frusztrációhoz, sőt a digitális rendszerek elhagyásához vezetnek.

Hirdetés

Ráadásul a Gartner szerint azok az alkalmazottak, akik számára könnyű és kényelmes a digitális rendszerek elfogadása, kétszer nagyobb valószínűséggel maradnak egy szervezetnél, mint azok, akiket a "digitális súrlódás" érint.

A digitális súrlódás számos olyan tényező együttes eredménye, amely megnehezíti, hogy a munkavállalók hasznot húzzanak a digitális rendszerekből, és így jelentős veszteséget okozhat. A Gartner megállapította, hogy az alkalmazottak idejének mintegy 8 százalékát a digitális eszközökkel való foglalkozással és a rendszerek közötti váltogatással lehet tölteni.

A piacelemző cég ezért azt javasolja, hogy a szervezetek használjanak digitális átvételi platformokat (DAP) a digitális rendszerek átvételének és használatának megkönnyítésére. A DAP-kezdeményezések, amelyeket a CIO-nak kell vezetnie, akár 13 százalékos növekedést is eredményezhetnek a digitális elfogadásban. Hasznos lehet a játékosítás hozzáadása is a digitális elfogadási platformokhoz.

A digitális adaptációs platformok segítségével nő a munkavállalók körében az elfogadottság és az elégedettsége, amitől felgyorsul a digitális átalakulás. Ezt a tanulságot az IT-vezetőknek fontos figyelembe venniük, amikor technológiai stratégiáikat és terveiket kialakítják - írja az ITProToday.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.