Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: lefelé tart az európai szerverpiac

|

A második negyedévben az európai szerverpiac visszesett a Gartner piackutató cég jelentése szerint.

Hirdetés

Miközben a globális kiszállítások 1,4 százalékkal emelkedtek a 2011-es második negyedévhez mérve, addig az EMEA régióban 2,9 százalékos visszaesést mértek, minden bizonnyal a pénzügyi-gazdasági zavarok következményeként.

Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben, illetve az Egyesült Államokban növekedés volt, mindenhol másutt esett a piac. Az USA-ban 8,4 százalékos volt a kiszállítások emelkedése, ami 6,5 százalékos bevétel növekedést hozott a cégeknek.

Az EMEA régióban 585 ezer szervert értékesítettek a második negyedévben, 4,4 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, s a 3,3 milliárdos bevételi adat még nagyobb, 11,6 százalékos esést mutat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.