Hirdetés
. Hirdetés

Gates beszáll a szőnyegbizniszbe

|

Üzletrészt vásárolt Bill Gates befektetési cége, a Cascade Investment egy brit szőnyegkereskedelmi vállalatban.

Hirdetés

A Cascade Investment 3 százalékos részesedést vásárolt a brit Carpetright szőnyeg-nagykereskedésben. A Financial Times kérdésére a Carpetright nem közölte, hogy mekkora értékű volt a tranzakció, és a Cascade sem reagált a megkeresésre. Az üzleti napilap számításai szerint a részvényvásárlás értéke 15,6 millió angol font körüli lehet, ami töredéke Gates 30 milliárd fontra becsült vagyonának. Arról nincsenek információk, hogy Gates tervez-e további részesedést vásárolni a szőnyegkereskedésben.

Bill Gates döntése némileg meglepő, tekintettel, hogy a brit háztartási piacon jelenleg visszaesés tapasztalható. A Carpetright 675 üzletet üzemeltet Nagy-Britanniában, Írországban, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban, és már a múlt hónapban figyelmeztetett a nehezebb piaci körülményekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.