Hirdetés
. Hirdetés

GFM: elstartolt az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj 2023 pályázati felhívás

|

Az Európai Bizottság által 2006-ban alapított díj a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat részesíti elismerésben.

Hirdetés

Az idei évben is kiírásra került az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázati felhívás, melyre a vállalkozásfejlesztést támogató projekteket, kezdeményezéseket 2023. május 31-ig lehet benyújtani a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tájékoztatása szerint.

A hazai kkv-szektor különböző méretű, eltérő ágazatokban, piaci szegmensekben működő, sokféle élethelyzetet, jövőre irányuló elképzelést, vállalkozói attitűdöt képviselő vállalkozói típust foglal magában. A kormány kkv stratégiájának célja, hogy valamennyi vállalkozás számára biztosítsa a fejlődésükhöz szükséges kereteket és a megteremtse a vállalkozói léthez szükséges feltételeket, ezzel is erősítve a hazai vállalkozói kultúrát, ezáltal növelve a vállalkozói lét és életpálya társadalmi megbecsültségét - közölte a tárca.

E célokkal összhangban a GFM közzétette a 2023. évi "Európai Vállalkozásfejlesztési Díj" (European Enterprise Promotion Awards - EEPA) című felhívását.

Hirdetés

Ismertetik: az Európai Bizottság által 2006-ban alapított díj a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat részesíti elismerésben. Célja az olyan kezdeményezések megismertetése az európai nyilvánossággal, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, illetve a vállalkozások mindennapjait, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Az elismerésért hat kategóriában indulhatnak a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek és intézmények, olyan - legalább 15 hónapja működő projektjükkel - mely kapcsolódik a vállalkozásfejlesztéshez. Az idei évben a díj egy új kategóriával bővül, amely a vállalkozások számára is nyitott.
A beérkezett pályázatok értékelése két fordulóban történik. A nemzeti szinten legjobbnak ítélt két pályázat továbbjut az európai megmérettetésre, ahol nemzetközi zsűri értékeli az egyes tagállamok által benevezett pályázatokat. Az európai zsűri fődíját az a szervezet nyeri el, amelynek kezdeményezése Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul. A nagyszabású díjátadó esemény idén Spanyolországban kerül megrendezésre.

A felhívás dokumentációja a kormányzati portálon érhető el, az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázati anyagait a kkv@gfm.gov.hu e-mailcímen várják. A pályázatok benyújtási határideje 2023. május 31. - derül ki a GFM közleményéből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.