Hirdetés
. Hirdetés

Gigabyte alaplapok és VGA-k új néven

|

A Gigabyte tegnap bejelentette, hogy alaplap és VGA üzletágát az Asustek-el közös vállalatába viszi át, melynek neve Gigabyte United lesz.

Hirdetés

A Gigabyte Technology november hetedikén bejelentette, hogy 4,08 milliárd tajvani dollár (kb. 124 millió amerikai dollár) értékű alaplapi és VGA üzletágát átviszi az Asustekkel alapított közösvállalatába. Az új cég Gigabyte United néven 2007 januárjában kezdi meg működését.

A Gigabyte részvényesei tegnap hagyták jóvá az üzleti tranzakciót, melyre korábban a cég igazgatótanácsa már áldását adta. Az Asustek és a Gigabyte már idén augusztus nyolcadikán aláírta a stratégiai együttműködési megállapodást, de a cég beindítása 2007 januárjára maradt. A Gigabyte United kezdőtőkéje 8 milliárd tajvani dollár, a Gigabyte a részvények 51 százalékát, míg az Asustek 49 százalékát birtokolja majd. A cég elnöke a Gigabyte jelenlegi elnöke, Dandy Yeh lesz.

A Gigabyte United permanens és exkluzív joggal bír a Gigabyte márkanév használatához. Ezzel kapcsolatban a Gigabyte licencdíjat fog szedni a márkanevének használatáért öt éven keresztül, attól az évtől kezdődően, amikor a Gigabyte United először bizonyul profitábilisnak. A Gigabyte a közösvállalat működésétől függetlenül fenntartja ODM alaplap és VGA gyártását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.