Hirdetés
. Hirdetés

Google: a Samsungnak nem az Android miatt kell fizetnie

|

A gigabírság után a vállalat nyugtatni próbálja partnereit.

Hirdetés

A régóta húzódó Apple-Samsung perben hozott bő 1 milliárd dolláros kártérítési ítélet után sokakban jogosan merült fel a kérdés, hogy mindennek milyen hatásai lesznek a komplett androidos ökoszisztémára, hiszen a Samsung a kezdetekben nem is igazán a telefonjai, hanem a robotos rendszer miatt került az akkor még Steve Jobs vezette cég kereszttüzébe. Az elhunyt ikon Walter Isaacsonnak, az életrajzi könyvének írójának konkrétan kijelentette, hogy az Apple vagyonát az utolsó fillérig hajlandó lenne elkölteni a Google rendszerének megsemmisítésére.


A mostani ítélet által felborzolt kedélyek nyugtatására a Google rövid közleményt adott ki, amely szerint a bitoroltnak ítélt szabadalmak döntő többségének nincs köze az alap Android operációs rendszerhez, ráadásul a megsértettnek talált szellemi tulajdonok egy része jelenleg felülvizsgálat alatt áll, a jövőben akár meg is semmisítheti azokat az USA szabadalmi hivatala.


Ezen felül a Google kijelentette, hogy a gyorsan változó mobilos iparág jelenleg akár évtizedekkel ezelőtt kitalált ötletek felhasználásával jut egyről a kettőre, végső céljuk az újszerű, hasznos, és megfizethető termékek fogyasztókhoz juttatása – nem szeretnék, ha ennek bármi is gátat vethetne.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.