Hirdetés
. Hirdetés

Google: bővül a News, emelkedik az árfolyam

|

A Google több új bejelentéssel is előrukkolt. Az egyik a Google News bővítéséről szól, amely így végre megszabadulhatott "béta" jelzőjétől. Egy másik közlemény pedig a vezetők fizetését és egyéb pénzügyi adatokat firtatja.

Hirdetés

A Google News 2002. szeptemberében indult, mely idő óta folyamatosan fejlődött az oldal, bővültek a szolgáltatásai és a minősége. A hírkategóriák száma mára eléri a nyolcat (világ, Egyesült Államok, üzleti, tudomány, sport, szórakoztatás, egészség, legnépszerűbb). Hétfőtől két újdonsággal bővült az oldal.

Mostantól a felhasználóknak lehetősége van arra, hogy az oldal bizonyos hír témakörökbe tartozó cikkeket javasoljon a számukra egy új, Személyre Szabott Keresés (Personalized Search) szolgáltatásnak köszönhetően. Ennek lényege, hogy a honlap megjegyzi szokásainkat, eltárolja, hogy mely témakörökbe tartozó cikkek érdekeltek minket a leginkább. Az ilyen feltételek alapján felkínált hírek megjelenhetnek a Google előfizetői fiókba történő belépésnél.

A másik újdonság megjeleníti az aktuálisan legtöbbet olvasott híreket egy külön kategóriában. Ennek használata és működése teljesen egyértelmű.

Mindemellett a Google vezetői, Eric Schmidt elnök-vezérigazgató, Sergey Brin technológiai elnök, és Larry Page termékigazgató bejelentették idei évre vonatkozó saját fizetésüket. Ahogy az egy évvel korábban is történt, most is mindössze egydolláros fizetést állapított meg magának a cégóriás három vezetője.

Emellett egyébként Brin és Page a Forbes által összeállított világ leggazdagabb embereit tartalmazó listán az 55. helyen végeztek: mindketten 7,2 milliárd dollár magánvagyonnal rendelkeznek. Eric Schmidt csupán a 210. helyet kaphatta meg 2,8 milliárd dollárral.

A Google részvényárfolyama 7%-ot emelkedve 427,5 dollárral zárta a hétfőt. Az elmúlt két évben a vállalatóriás részvényárfolyama folyamatosan a figyelem középpontjában áll. Az árfolyam egy év alatt több mint duplájára emelkedett.

Más Google felsővezetők idei fizetése lényegesen emelkedett a tavalyihoz képest. David Drummond, Omid Kordestani, George Reyes, és Shona Brown egyaránt 250 ezer dollárt kapnak a tavalyi 175 ezer helyett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.