Hirdetés
. Hirdetés

Google GBuy: A forradalmi fizetőeszköz?

|

A Google újra megörvendeztette az internetezőket: A GBuy szolgáltatással az online vásárlást szeretné megkönnyíteni a vállalat.

Hirdetés

Várhatóan június 28-án debütál a rendszer. Elemzők szerint a Google az ezen keresztül begyűjtött tranzakciós adatok segítségével még tovább pontosíthatják a keresési metódusokat a jövőben.

A GBuy önmagában nem teszi lehetővé az online vásárlást, csupán összegyűjti azokat az oldalakat, amelyeken ilyen szolgáltatás elérhető. Ezek közül is amelyek együttműködnek a GBuy rendszerével, külön meg lesznek jelölve. Az ilyen kereskedelmi oldalakon a vásárlás garantáltan biztonságos. A GBuy tehát gyakorlatilag csak közvetít, ám az adatok egy része keresztül folyik rajta. Pontosan ettől félnek egyes kereskedők.

Attól tartanak, hogy a megszerzett információkkal arra kényszerítené őket, hogy több szponzorált linket vásároljanak. A Google azonban csak azt reméli, hogy megnövekszik az átkattintási ráta.

Gyakorlatilag tehát a PayPal-klónról beszélhetünk, azonban várhatóan a Google a konkurens szolgáltatásnál alacsonyabb járulékos költséggel kínálja majd a megoldását. Ez várhatóan 1-2 százalékot jelent majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.