Hirdetés
. Hirdetés

Google, Real és Mozilla a szendvicsben

|

A Google és a RealNetworks megújította az egymás termékeinek támogatását célzó megállapodását, melyhez ezúttal a Mozilla ia csatlakozott.

Hirdetés

A megegyezés értelmében a Mozilla firefox böngészőjét, a Google Toolbar eszköztárat és a Real szórakoztató és multimédiás alkalmazásokat a jövőben egybecsomagolva fogják terjeszteni. A Google és a Real megállapodása már több éves múltra tekint vissza, az újonan érkező Mozilla azonban sokat lendíthet az együttműködésen. A megállapodás pénzügyi része - egyelőre - nem nyilvános.

A két évre kötött szerződés a Google a nagyobb (szoftver)cégekkel való megállapodásainak legújabb darabja, az utóbbi hónapokban például a Dell és az Adobe Systems is beleegyezett a vállalat alkalmazásainak terjesztésébe és népszerűsítésébe.

A Google Toolbar a Firefox böngészőn belül működő program, első és legfontosabb szerepe a keresések leegyszerűsítése és felgyorsítása. Segítségével a felhasználók nem kényszerülnek minden alakalommal a keresőcég weboldalának meglátogatására. A Google ezzel elébe megy a Microsoft Vistája, illetve az abba integrált keresőszolgáltatások kihívásainak.

A három újdonsült szövetséges egyébként a maga területén mind a Microsoft riválisa, elég csak az Internet Explorer és a Firefox harcára tekinteni, melynek kapcsán egyetlen felhasználó sem tudott még semleges maradni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.