Hirdetés
. Hirdetés

Gyengélkedik az alaplapok piaca

|

Az alaplapgyártók nyeresége a 2012-es évben 20 százalékkal csökkent.

Hirdetés

Az elemzők hosszú ideje taglalják, hogy a PC-s piac gyengélkedik, azonban konkrétan nem foglaltak állást arról, hogy mennyire rossz a helyzet. Most úgy tűnik, hogy eléggé, ugyanis az alaplapgyártók nyeresége a 2012-es évben 20 százalékkal csökkent.

Ennek ellenére vannak olyan vállalatok, amelyek még hisznek benne valamilyen oknál vagy optimizmusnál fogva, hogy mégis sikerül az idei profit veszteségét 10 százalék alá szorítani. Többen vannak ugyanakkor, akik 40 százalékos visszaesést könyvelhettek el, számukra a javítás már nem lesz könnyű.

Az eladott darabszámok csökkenése csak az egyik probléma, hiszen az árcsökkenések is rontották a gyártóknál a képet. A Gigabyte például hiába adott el 2 millióval több alaplapot, a profitja így is esett. A pontos számadatokra valamikor 2013. első negyedévében lehet majd számítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.