Hirdetés
. Hirdetés

Gyengén muzsikál a Google és a Microsoft

|

A két tech-óriásnak nem sikerült megfelelnie az elvárásoknak a második negyedévben.

Hirdetés

A Google második negyedévi bevétele és nyeresége a szakértők által vártnál alacsonyabb volt - derült ki a New York-i tőzsde csütörtöki kereskedésének zárása utána kiadott beszámolóból.

 

A Google árfolyama csaknem 5 százalékkal esett a tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben. A Google adózott eredménye 3,2 milliárd dollár, részvényenként 9,54 dollár volt a június végén zárult negyedévben. Ez 16 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi 2,8 milliárd dollárt, részvényarányosan 8,42 dollárt.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 9,56 dollár lett, alacsonyabb az elemzők által várt 10,78 dollárnál. A Google konszolidált bevétele, ami tartalmazza a Motorola mobilgyártó eredményeit is, 19 százalékkal 14,11 milliárd dollárra ugrott, ez azonban szintén kevesebb, mint a szakértők által várt 14,4 milliárd dollár.

A szakértők által vártnál kisebb profitot ért el a Microsoft, elsősorban a személyi számítógépek iránti keresletcsökkenés miatt, aminek a hatására mérséklődött a szoftverek iránti kereslet is.

A csütörtöki New York-i tőzsdezárást követően ismertetett második negyedévi gyorsjelentés szerint az adózott eredmény 4,97 milliárd dollár, részvényenként 59 cent lett az egy évvel korábbi 492 millió dolláros veszteség után, amit akkor a felvásárolt aQuantive nevű online hirdetési ügynökséggel kapcsolatos leírás okozott.

A június végével záródott három hónapban az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 66 cent lett, kisebb az elemzői várakozásokban szerepelt 75 centnél.

A Microsoft negyedéves bevétele 10 százalékkal 19,90 milliárd dollárra nőtt, de elmaradt az elemzők által várt 20,72 milliárd dollártól. A cég árfolyama a tőzsdeidőn túli kereskedésben 3 százalék körüli mínuszban állt röviddel az adatközlés után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.