Hirdetés
. Hirdetés

Gyors appok fejlesztése szélsebesen a RAD Studióval

|

"Bárcsak hetekkel ezelőtt találkoztunk volna" - mondta keserűen a felhasználói interfész tervezésével foglalkozó nő. A történet úgy kezdődött, ahogyan minden termékkonzultáció, de aztán váratlan fordulatot vett, amikor a nő a kezébe temette arcát.

Hirdetés

A RAD Studiót is fejlesztő, alkalmazás- és adatbázis-fejlesztő megoldásokat gyártó Embarcadero termékevangelistája, Stephen Ball jegyezte fel, milyen hatással volt a szóban forgó termékkonzultáció egyik résztvevőjére az, amikor megismerkedett a RAD Studio lehetőségeivel.

- Olyan termékfejlesztő csapattal találkoztam, akik egy új alkalmazás piacra vitelén fáradoztak, elsőként a mobilplatformra koncentrálva. Amikor befejeztük a rövid bevezető részt és megismerkedtem az elképzeléseikkel, terveikkel, megnyitottam a RAD Studiót, és beledobáltam néhány komponenst egy FireUI projektbe. Mindössze néhány perc telt el, amikor már megmutathattam a fejlesztőknek egy interaktív alkalmazást, amely - egyetlen kódbázisból - ténylegesen futott Androidon és iOS-en egyaránt, natív felhasználói interfész dizájnt használva mindkét platformon.

A felhasználói csatoló része volt a szövegvezérlő is, amelyben volt egy e-mail cím. Rövid megbeszélés után frissítettük az egyik tulajdonságot a szövegvezérlőn, az automatikusan beállította a billentyűzetet, amelyet a felhasználónak akkor kínál fel, amikor belép a vezérlőbe. Esetünkben egy e-mailcím-billentyűzetet, amelyen szerepel a @ jel.

Ekkor váratlanul meg kellett szakítanom a megbeszélést.

Forró nyári nap volt, a szobában is nagy volt a hőség. A nő, aki velem szemben ült, a kezébe temette az arcát.

- Jól érzi magát? - kérdeztem aggódva. Ő lassan felnézett és megszólalt.

- Bárcsak hetekkel ezelőtt találkoztunk volna. Hónapokat pazaroltam el a drótváz-követelményekre, hogy megadhassuk, milyen felhasználói csatolót akarunk a fejlesztőkkel elkészíttetni az új alkalmazáshoz. Erre ön néhány perc alatt megold olyanokat, amik nekem egy napba kerülnek, ráadásul az interaktív prototípus lehetővé teszi számomra, hogy azonnal visszajelzést kapjak a dizájnról, és tovább tökéletesíthessem, amit majd a fejlesztőknek odaadok. És bizonyos lehetek abban, hogy úgy valósul majd meg, ahogyan én adtam át nekik, hogy kifejlesszék a végleges alkalmazást, azzal a felhasználói interfésszel, amit én terveztem.

 

Nincs semmi meglepő abban, hogy e termékbemutató résztvevőinek a választása végül a RAD Studióra esett. A többi fejlesztőplatformhoz képest a RAD Studióval ötször gyorsabban vihetők piacra a mobilappok. Azzal, hogy egyetlen kódalapot használhatunk, amely fut iOS-en és Androidon, a fejlesztéshez szükséges idő drámai mértékben csökken, továbbá ugyancsak csökken a tesztelésre fordítandó idő és kevesebb erőforrás kell hozzá, mint a többkód-alapú megoldás esetén. A FireUI használatával a prototípus készítése a - LivePreview-nak köszönhetően és a prototípusok interaktivitása miatt - rendkívül gyors.

Az Embarcadero RAD Studio kínálja a leggyorsabb megoldást a Delphi és C++ nyelveken írt Windows 10, Mac, mobil- és IoT-alkalmazások fejlesztéséhez. Nagyobb projektekhez, akár több platformon is használható eszköz, mely a többképernyős üzemmód támogatásával és a tucatnyi új képességgel még hatékonyabbá teszi a kódolást. Fontos tudni, hogy noha ugyanazt a példányt több gépre is telepíthetik a fejlesztők, egy fejlesztőeszközt csak egy fejlesztő használhat. 

Eszköztár szoftverfejlesztőknek
A Vinkovits Eszter által alapított Ker-Soft 1996-ban kezdte meg tevékenységét. Az első időkben a CA-Clipper hazai forgalmazójaként, a fejlesztők szakmai támogatójaként vált ismertté a magyar számítástechnikai iparban. Az idén a 20. születésnapját ünneplő Ker-Soft egy éve lett az Embarcadero partnere. Ezzel a fejlesztőeszközök közül már kiemelt forgalmazója a Ker-Soft nemcsak a RAD Studiónak és a Delphinek, hanem az MS Visual Studiónak, a IBM Rationalnek is. Az Oracle-fejlesztőknek a TOAD termékeit ajánlja. Riportoló eszközként az SAP Cristal Reportsot javasolja a fejlesztőknek. A Ker-Soft által képviselt legújabb szoftver az évek során fejlesztett interfészeket és folyamatokat tudja felderíteni például SAP környezetben.

RAD Server
A RAD Server kulcsrakész alkalmazási alap szolgáltatásvezérelt alkalmazások gyors összeállításához és terjesztéséhez. A Delphi és C++ alapú kódokhoz automatikusan képes REST/JSON belépési pontokat készíteni, valamint támogatja a vállalati adatbázisokat, az IoT-eszközöket és számos további hasznos szolgáltatást, mint például a felhasználók kezeléséhez és hitelesítéséhez szükséges címtár, a push notification vagy a bel- és kültéri navigáció. Segítséget nyújt az új szolgáltatások minél gyorsabb beüzemelésében, ugyanakkor lehetővé teszi a fejlesztők számára azt is, hogy meglévő Delphi vagy C++ alapú üzleti logikájukat modern, szolgáltatásalapú architektúrába migrálják, ami nyitott, biztonságos és skálázható. A RAD Servert könnyű fejleszteni, telepíteni és működtetni, így ideális választás független szoftvergyártók és OEM-cégek számára is.

További információk: www.kersoft.hu

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.