Hirdetés
. Hirdetés

Hamis gyógyszereket árulnak a neten

|

Június 18. és 25. között immár hatodik alkalommal tartották meg az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciót elkeserítő eredménnyel.

Hirdetés

Az akció során Magyarországon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói csaknem 200 illegálisan működő magyar nyelvű weboldalt azonosítottak, majd próbavásárlásokat végeztek. Ezek a weboldalak - amelyek hamis és illegális készítményeket árulnak - folyamatosan megtévesztik a vásárlóikat, eredeti, mellékhatások nélküli gyógyszerként reklámozzák a készítményeket, csere- és pénz-visszafizetési garanciát vállalva - áll a NAV MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

A hamis készítmények esetében az összetétel, a csomagolás, a tabletták kinézete tért el az eredeti gyógyszerekétől. Az illegális szereknek hatóanyaguk miatt nincs forgalomba hozatali engedélyük Magyarországon, ezért törvényellenes az értékesítésük.

Miután az összes vizsgált készítményről bebizonyosodott, hogy illegális vagy hamis gyógyszer, a GYEMSZI-OGYI feljelentést tesz az illegális weboldalak üzemeltetői ellen, és kezdeményezi az illegális weboldalak eltávolítását.

Az akció során a NAV szakemberei a Magyarországra érkező gyógyszerkészítmény-szállítmányokat is ellenőrizték, továbbá fokozottan figyeltek minden olyan csatornát, amelyen keresztül bizonytalan forrásból származó gyógyszer érkezhet az országba. Ezen akciókban a pénzügyőrök ötezer hamis potencianövelőt találtak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.