Hirdetés
. Hirdetés

Hamis kínai HDD-k apró pendrive-ból és anyacsavarból

|

Az 500 GB-os Samsung külső merevlemezben egy 128 megabájtos flash meghajtó és két anyacsavar található.

Hirdetés

A hamisítás és a csalás sajnos nem újdonság a világban, de még az IT-piacon sem. Az óriási átverések listája egy újabb bizarr esettel bővült. Egy kínai áruház 500 gigabájtos Samsung külső merevlemezeket árult, akciós áron - a vásárlók azonban megdöbbenve szembesültek az igazsággal.

 

Természetesen nem a teljes kínai piacra jellemző az eset, sőt, nagyon sok HDD-alkatrész Kínában készül. Ennek ellenére az alábbi eset fölöttébb érdekes. Az USB-s HDD-nek eladott eszköz nagyon meggyőzőnek mutatkozott, ugyanis minden felirat, matrica megfelelőnek tűnt. Az eladó még másolt is a "merevlemezre", így a vásárlókban a legapróbb gyanú sem merülhetett fel.

 

 

Azonban amikor valaki egy filmet szeretett volna másolni az eszközre, meglepődve tapasztalta, hogy csak az utolsó öt percet tudja megnézni. A tároló szétszerelése megdöbbentő képet tárt a felhasználó elé: a házba egy mindössze 128 megabájtos pendrive volt operálva, valamint a súlybéli megtévesztés érdekében két óriási anyacsavar került mellé.

 

Ami még érdekesebb, hogy a szóban forgó kínai csalók úgy oldották meg az eszköz működését, hogy az operációs rendszer a hamis tárkapacitást írta ki, továbbá amennyiben az elérhető tárhelynél nagyobb fájlt másolunk az eszközre, akkor a másolás közben a másolt adat elejét folyamatosan törli a flash meghajtó, felülírva az aktuálisan átvitt adatokkal.

 

Az alábbi példa újabb figyelmeztető jel a vásárlók számára: mindig legyenek óvatosak, nézzék meg, hogy pontosan mit, és főként honnan vesznek meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.