Hirdetés
. Hirdetés

Harmadik Delfin-díj az Ericssonnak

|

Az Ericsson 2015 áprilisában adta ki a 22. Fenntarthatósági és Vállalati Felelősségvállalási Jelentését, amelyben összefoglalja a 2014. évi teljesítményét és bemutatja, hogy 2014-ben - többek között - tovább növelte az energiafogyasztással összefüggő környezeti hatások csökkentésére tett erőfeszítéseit.

Hirdetés

Az Ericsson az első IKT vállalat, amely S/CR jelentését a vállalkozásokra és az emberi jogokra vonatkozó irányadó új ENSZ-alapelvek szerint készíti el. Az Ericsson riportja 2014-ben A+ (a legmagasabb) szintet ért el.

Hirdetés

Az Ericsson arra törekszik, hogy saját tevékenységének minden meghatározó pontján érvényesítse a fenntarthatóság igényét. Egyre hatékonyabb megoldásai gondoskodnak arról, hogy a növekvő adatátviteli kapacitás igénye ne vezessen az energiafelhasználás fenntarthatatlan növekedéséhez. A „bölcsőtől a sírig” elv alapján már a termékek tervezése során fontos szempont az anyag- és energia-felhasználás hatékonysága. A termék életciklusának végén pedig a fenntartható visszagyűjtés és megsemmisítés lehetőségét kínálja fel a vállalat. A program neve: ’Take-Back’ (termék visszavétel).

A Take-Back programot a vállalat minden ügyfele számára biztosítja az Ericsson kiterjesztett gyártói felelőssége és a környezetvédelmi politikája részeként.

Az Ericsson Take-Back programja a Magyar Telekom hálózatában:
A Magyar Telekom ericssonos mobilhálózatának fejlesztésekor a lebontott ericssonos rádiós bázisállomásokat (RBS) és ezek vezérlő központjainak (BSC/RNC) eszközeit az Ericsson visszavásárolta és azokat újrahasznosította.

2011-től kezdődően a program első lépcsőjében az Ericsson az eszközöket visszaszállította az anyavállalathoz, ahol az Ericsson Globális Szolgáltatási Központja tartalék- és javítási anyagként használta fel. A következő fázisban viszont már egy minősített, helyi újrahasznosító partnernek adta át, így a nemzetközi szállítással sem terhelve a környezetet. Ebben a lépcsőben a berendezéseket szétbontották és azokat legnagyobbrészt ipari nyersanyagként újrahasznosították. A program várhatóan 2015 közepén fejeződik be.

 

A termék visszavétel részeként ma már az akkumulátor hulladékok is a legújabb, az egyetlen magyarországi használt akkumulátor feldolgozó üzembe kerülnek újrahasznosításra, míg korábban ezek ártalmatlanítására csak külföldön volt lehetőség. A rövidebb szállítási útvonallal jelentősen csökkent a CO2 lábnyom okozta környezetszennyezés.

Az Ericsson a “Take-Back” programját újrahasznosítással foglalkozó, tanúsított partnereivel közösen irányítja, nemzetközileg elismert környezetvédelmi és újrahasznosítási elvek szerint. Magyarországon a Take-Back során visszakerült anyagokat 100%-ban újrahasznosítja a vállalat.
Az Ericsson az Ecology Managament programjának 2005-ös kezdete óta több mint 107 országból vett vissza e-hulladékot.

Jakab Roland az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója szerint: „Ügyfeleink környezettudatos működéséhez szeretnénk hozzájárulni innovatív és piacvezető megoldásainkkal. Mivel a legjelentősebb hatás, amit az Ericsson a környezetre gyakorol, a használatban lévő termékei által felhasznált energia, a vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítsen az ügyfeleinek hálózatuk optimalizálásában. Az Ericsson új rádiós rendszere 50%-os energiahatékonyság javulást tesz lehetővé, mérsékelve a fokozódó adatigény kielégítéséhez szükséges növekvő energiafogyasztást. Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Telekom immár több évtizede a mi mobilhálózati megoldásainkat használja.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.