Hirdetés
. Hirdetés

Három év után ismét nyereséges a Sharp

|

A márciusban zárt pénzügyi évében 11,56 milliárd jen nyereséget ért el a Sharp, szemben az egy évvel korábbi 545,35 milliárd jenes rekordveszteséggel.

Hirdetés

A japán Sharp Corp. elektronikai konszern három év óta első alkalommal zárta nyereséggel pénzügyi évét.

Hirdetés

A márciusban zárt pénzügyi évében 11,56 milliárd jen nyereséget ért el a Sharp, szemben az egy évvel korábbi 545,35 milliárd jenes rekordveszteséggel. Üzleti eredménye, az előző évinél 18,21 százalékkal magasabb, 2,93 ezer milliárd jen értékesítési árbevétel után, 108,56 milliárd jen nyereség lett, szemben az egy évvel korábbi 146,27 milliárd jen veszteséggel.

Eredményének javulását a Sharp részben a végrehajtott szerkezetátalakításnak, részben a folyadékkristályos képernyők és napelemek növekvő keresletének köszönheti. A képernyő üzletág forgalma 17 százalékkal 991 milliárd jenre növekedett. A Sharp szerkezetátalakítása keretében több ezer dolgozójától vált meg és befektetőként bevonta részvényesei közé az amerikai Qualcomm integrált áramkörgyártó vállalatot.

A Sharp üzleti terveit a vékonyabb kivitel mellett jobb képminőséget és alacsonyabb energiafogyasztást ígérő új folyadékkristályos képernyő technológiájára, az IGZO-technológiára (indium, gallium, cink-oxid) alapozza.

 

A jövő márciusban záródó folyó pénzügyi évre a Sharp két és fél százalékkal magasabb, 3 ezer milliárd jen értékesítési árbevétel után két és félszer magasabb, 30 milliárd jen nettó nyereségre számít, üzleti eredményének 7,9 százalékkal 100 milliárd jenre csökkenése mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.