Hirdetés
. Hirdetés

Hárommilliárd dollárjába fájhat a Google-nak az illegális adatgyűjtés

|

Egy vásárlói csoport társas kártérítési pert indít a cég ellen az iPhone adatok illetéktelen felhasználása miatt. 5,4 millió károsulttal számolnak.

Hirdetés

Hirdetés

A "Google You Owe Us" (Google, az adósunk vagy) nevű vásárlói bepereli a Google-t, amiért a keresőóriás állítólag több, mint ötmillió iPhone felhasználóról gyűjtött illegálisan adatokat azzal a céllal, hogy minél célzottabb hirdetésekkel bombázhassa őket.

Ez az adatvisszaélés miatt indított csoportos kártérítési per újabb felvonását jelenti annak a sagának, amelyben a Google-t azzal vádolják, hogy a Safari böngésző beállításainak kijátszásával engedélyezett nyomkövető sütiket az iPhone felhasználók pontosabb becserkészése érdekében.

A csoport 5,4 millióra teszi azoknak a vásárlóknak a számát, akiknek véleményük szerint a vonatkozó törvények alapján többszáz dolláros kártérítés jár, és úgy számolnak, hogy a Google-nek végül mintegy 3,3 milliárd dolláros számlát kell kipengetnie.

A Google-ellenes csoport egyik vezetője, Richard Lloyd szerint a perhez csatlakozó megkárosított fogyasztók egy online űrlap kitöltésével folyamodhatnak kártérítésért.

A Google egyelőre nem kommentálta a pert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.