Hirdetés
. Hirdetés

Használtautó rekord az elmúlt 3 hónapban

|

135 ezer kocsit értékesítettek ami 8 százalékos növekedés az első negyedévhez képest - közölte a használtautó.hu.

Hirdetés

Bár az év eleje kissé pesszimistábban indult, a második negyedév a szokásos szezonális erősödésnél is nagyobb forgalomnövekedést produkált - idézi a közlemény Fodor Lászlót, a Használtautó.hu. szakértőjét. Eközben az év eleji kisebb árcsökkenés is kompenzálódott: jelenleg valamennyi kategóriában szinte hajszálpontosan ugyanott állnak az átlagárak, mint egy évvel ezelőtt - tette hozzá.

Hirdetés

A portál szerint az év közepére tovább gyorsult a használtautó-import növekedése az első félévi 30 százalékos éves növekedéshez képest is.

Az újonnan forgalomba helyezett személyautók számának havonta változó intenzitással, de átlagosan 12 százalékos növekedése emelkedő forgalmat generál a hazai használtautó-piacon is.

Kismértékben az árak is felfelé mozdulhatnak, mivel időközben a forint ismét jelentősen, 315 forint/euró körüli szintre gyengült, a drágább import pedig a helyettesítő hazai kínálatot is felértékeli.

 

A szakportál adatbázisa szerint a használtautó-forgalom legnagyobb részét, 30 százalékot az alsó középkategóriába tartozó autók tették ki. A használtautó-behozatal hatása érezhető abban, hogy lassan, de folyamatosan nő mind a közép- és felső középkategóriába (jelenleg 29 százalék), mind az egyterűek kategóriájába (jelenleg 11 százalék) tartozó autók aránya a teljes piaci forgalmon belül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.