Hirdetés

Hat tévhit a tintasugaras nyomtatókkal kapcsolatban

|

Az EMEA régió tizennégy országában, 2400 irodai dolgozó és informatikai döntéshozó részvételével készült felmérés alapján olyan hat, általános tévhitre derült fény az üzleti tintasugaras nyomtatási technológiával kapcsolatban, amelyek korábban meghatározóak voltak a piacon, annak ellenére, hogy igazságtartalmuk megkérdőjelezhető.

A Buyers Laboratory LLC (BLI) független tesztjei az Epson üzleti tintasugaras megoldásokat - a WorkForce Pro (WFP) és a cserélhető tintacsomag rendszerű WorkForce Pro RIPS (Replaceable Ink Pack System) - a konkurens lézernyomtatókkal és lézeres fénymásolókkal hasonlították össze, és kimutatták, mennyit fejlődött a tintasugaras technológia, megcáfolva az alábbi hat, általános tévhitet:

1. "A tintasugaras technológia drágább, mint a lézeres."

TÉNY: A tintasugaras technológia segítségével a színenkénti két kazetta felhasználásának köszönhetően a felhasználók akár négy és félszer több nyomatot készíthetnek, mint a lézernyomtatókkal

  • A WFP modellekkel akár kétszer annyi nyomat készíthető, mint a konkurens színes lézernyomtatókkal.
  • A RIPS nyomtatókkal akár négy és félszer több nyomat készül, mint a színes lézernyomtatókkal és lézer fénymásolókkal.

2. "A lézernyomtatók hatékonyabbak, mint a tintasugaras technológia."

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók három és félszer gyorsabbnak bizonyulnak az első oldal elkészítési idejében, és a beavatkozási idő egyharmadára csökkenhet. A WFP modellek akár három és félszer gyorsabbak az első oldal elkészítési idejét tekintve, mint a lézernyomtatók és a színes fénymásolók.

  • A WFP modellek az átlagos, néhány oldalas nyomtatás esetén akár másfélszer gyorsabbak, mint a színes lézernyomtatók és a színes fénymásolók.
  • A WFP modellek a lézernyomtatókhoz képest egyharmadára csökkenthetik a beavatkozási időt.
  • A RIPS nyomtatók esetében, a lézernyomtatókkal és lézeres fénymásolókkal összehasonlítva, 40 000 nyomat nyomtatása során akár 100%-kal csökkenthető a beavatkozási idő.

3. "A lézernyomtatók jobb nyomtatási minőséget kínálnak, mint a tintasugaras technológia"

TÉNY: A tintasugaras technológia professzionális minőséget biztosít a tintacsepp alakjának és méretének pontos szabályozásával

  • A PrecisionCore technológiát alkalmazó tintasugaras készülékek nyomtatóáramkörönként 600 vagy akár 720 dpi valós teljesítmény mellett akár háromszor nagyobb fúvókasűrűséggel rendelkeznek a hagyományos piezo nyomtatófejekhez képest.

4. "A tintasugaras technológia hangos"

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók akár 18%-kal csendesebben üzemelnek, mint a lézernyomtatók

  • A WFP modellek akár 18%-kal (29,42 dBA) halkabbak, mint a lézernyomtatók és a lézeres fénymásolók[7]

 5. "A tintasugaras technológia kevésbé megbízható, mint a lézertechnológia."

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók ritkábban igényelnek beavatkozást, mint a lézernyomtatók, ezáltal megbízhatóbbak

  • A WFP modellek a BLI által kiadott "Megbízhatósági tanúsítvánnyal" rendelkeznek, és akár 75 000 nyomatot képesek elkészíteni hibás papírbehúzás vagy szervizhívás nélkül.

6. "A tintasugaras technológia nem környezetbarát"

TÉNY: A tintasugaras technológia csökkenti a nyomtatás során keletkező hulladék mennyiségét, és akár 82%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a lézertechnológia

  • A WFP modellek közel 80 000 oldal nyomtatása esetén akár 95%-kal (vagy 77 kilogrammal) kevesebb hulladékot termelnek, mint a lézeres modellek és a lézeres fénymásolók.
  • A WFP modellek akár 82%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a lézernyomtatók és a lézeres fénymásolók.

Az irodai környezetben a lézeres nyomtatás mindig "jól bevált" választás volt, mivel azonban a további fejlődés tekintetében szűk mozgástérrel rendelkezik, a tintasugaras technológia már felülmúlja a lézeres megoldásokat.

"Több mint három évvel ezelőtt mutattuk be a WorkForce Pro (WFP) üzleti tintasugaras nyomtatóinkat, melyek egy eredetileg a nehézipar számára kifejlesztett megoldást, a PrecisionCore technológiát használják. A PrecisionCore-alapú termékek üzleti piacon való megjelenése a BLI teszteredmények alapján gyors, magas minőségű nyomtatást tesz lehetővé a lézeres készülékekhez képest fél áron és kisebb környezeti terheléssel" - mondta el Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője.

Egyre több vállalat fedezi fel a tintasugaras nyomtatás előnyeit a lézeres nyomtatáshoz képest, amit az IDC piackutató előrejelzése is bizonyít. Eszerint, a tintasugaras szektor 2020-ra gyors, 10,2%-os növekedésnek indul. A tintasugaras technológia munkahelyi alkalmazása várhatóan tovább terjed, különösen Nyugat-Európában, ahol az üzleti tintasugaras nyomtatók piaca 5,1%-kal nőtt 2015-ben a lézeres készülékek rovására.

,,A piaci növekedésből adódó igények kielégítése és a nyomtatófejek minőségének, és hatékonyságának maximalizálása érdekében az Epson komoly összegeket fektetett a tintasugaras megoldások fejlesztésébe. Ez az új gyártóüzemek esetében 400 millió eurós beruházást jelentett, és az Epson további 185 millió euró összeget tervez befektetni a PrecisionCore technológia korszerűsítésébe a következő három év folyamán" - mondta el Fábián Miklós.

Hirdetés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!