Hirdetés
. Hirdetés

Hatékonyság - Canon kulcsszó válságos időkre

|

Mutatós modellek és fényképezőgépek mellett üzleti megoldásokat is felvonultattak a bécsi Canon Busines Forum látogatói előtt.

Hirdetés

15 közép-kelet európai országból és Ausztriából érkező 3000 partnerét és ügyfelét látta vendégül a Canon Bécsben, Business Forum elnevezésű rendezvényén. Annak jeléül, hogy a gyártó a közép-kelet európai régióban látja a következő időszak legkomolyabb potenciálját, hazánkat több mint 200 résztvevő képviselhette a történelmi múlttal rendelkező Hofburgban. Nagy hangsúlyt kapott a rendezvényen a fenntartható erőforrások, a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem iránti elkötelezettség, amely olyan partnerekkel való együttműködésben nyilvánul meg, mint a Vöröskereszt és a WWF.

Egyrészt a Canon teljes kínálata megtekinthető volt a kiállítás alkalmával, az üzleti megoldásoktól a fogyasztói termékekig, mégis sokkal többről beszélhetünk, mint szimpla termékbemutatóról. A gyártó stratégiáját arra alapozza, hogy folyamatosan megfigyelhető a piaci hangsúly áthelyeződése a pusztán hardverre szorítkozó beszerzésektől a teljes megoldást kínáló hardver+szolgáltatás együttesekig, így a Canon kínálatában is mind komolyabb szerepet kapnak a teljes megoldások (solution). A megoldás (solution) tehát nem a harver alternatívája, hanem az a mód, ahogy a hardvert érdemes értékesíteni. Az informatikai témában legmarkánsabban kommunikált téma a költséghatékonyabb és biztonságosabb nyomtatás, mely válságos időkben alapvetően befolyásolhatja egy vállalat túlélését.

Elkeserítő helyzet: bőven van min spórolni
A szakmai prezentációkból megtudhattuk, hogy meglepően rendezetlen a cégek nyomtatással kapcsolatos élete. A Canon felmérése szerint vállalkozásoknak 90 százaléka egyáltalán nem rendelkezik semmiféle információval saját nyomtatási költségeit illetően. Legtöbben tízszer annyit nyomtatnak, mint amennyire valójában szükségük lenne, ugyanakkor a nyomtatók kihasználtsága csupán 3% körül mozog. A hálózati adatforgalom felét (!) nyomtatási munkák generálják, és a rendszergazda felé irányuló kérések, panaszok 23%-áért is ezek okolhatók. Az IDC kimutatásából kitűnik, hogy az IT részlet idejének 23 %-át kötik le a nyomtatási problémák. A Gartner információi szerint a vállalkozások bevételük igen jelentős részét, 3%-át költik nyomtatásra, így bőven volna mins spórolni és optimalizálni. A Canon - ahogy sok más nyomtatással foglalkozó vállalkozás - a nyomtatás konszolidációjában látja a kiutat.

Költségtudatosság és felhasználói hatékonyság az irodában
A résztvevők a nyomtatási környezet konszolidációja és az ezt kiegészítő személyes konzultációk, valamint a bevezetés segítségével elérhető megtakarítások mértékéről is tájékozódhattak előadások és személyes szakértői beszélgetések keretében. A Canon szakembereinek köszönhetően az ügyfelek a termelékenység és a dokumentumbiztonság növelésére, továbbá az irodai tevékenység egyszerűsítésére szolgáló tippekkel gazdagodhattak.

canon01.jpg
Saját vállalkozásunk várható megtakarításairól készíthettünk becslést szakértői segítséggel

Az előadás keretében főként a gyártó tulajdonába került uniFLOW nyomtatás- és dokumentum kontroll szoftveréről esett szó, mely a multifunkciós üzleti nagynyomtatókkal kombinálva hatékony konszolidációs megoldást alkothat. A szoftver segítségével nem csupán alapvető nyomtatás-kontroll látható el, hanem egységes irányítást nyerhetünk teljes dokumentum- és nyomtató infrastruktúránk felett. A rendszer lehetőséget ad felhasználó szintű szabályozásra és kimutatásra, de ennél lényegesebb, hogy önállóan képes a munkákat a legmegfelelőbb nyomtatóra irányítani illetve erre javaslatot tenni a megadott irányelvek (költség, kihasználtság) szerint, interaktív módon együttműködve a felhasználóval. Támogatja a felhasználó azonosítását, így nem fordulhat elő az, hogy egy bizalmas dokumentum a folyosóra érkezve illetéktelen kezekbe kerül. Ennek másik pozitív oldala, hogy a véletlenül elküldött munkák törlésére - így megtakarításra - tetszőleges idő áll rendelkezésre. A közös, nem készülék, hanem szerver alapú azonosítás lehetővé teszi, hogy egyes munkákat bármelyik nyomtatónál lehívhassuk.

Továbbra is bátorítja felhasználóit a színek használatára a Canon, mivel ez köztudottan érthetőbbé és hatékonyabbá teheti a dokumentumokat. Sok ügyfél azonban inkább lemond erről az előnyről, mondván, hogy nagyon sokba kerül a színes nyomtatás a monokrómhoz viszonyítva. Az előadás során felhívták a hallgatók figyelmét a színhasználat és a költségek összeegyeztethetőségére: a szoftver látványos, grafikonokkal informatívabbá tett kimutatásai alapján egy szempillantással kiszúrhatók a problémás, pazarló életmódú felhasználók.

canon02.jpg
A Canon saját hibáiból okulhatunk, saját példáját hozta fel a nyomtatás konszolidáció mellett a cég

A konszolidáció mintapéldájául többek között saját bécsi irodáját hozta fel a cég, melyben a fent említett előnyökhöz hozzáadódik az újabb készülékek alacsonyabb áramfogyasztása (22,8 helyett 8,6 kWh), a duplex használatának gyakoribbá válása, a nyomtatás volumenének 30%-os csökkenése. A projekt során a 68 különféle, számos meghajtóprogramot használó nyomtatót 11 nagyobb multifunkciós készülékkel váltották ki. Az egységes meghajtóprogram és a jobb menedzselhetőség miatt egy év alatt felére esett a nyomtatással kapcsolatos felhasználói hibajelzések száma, ami csökkenti az IT munkatársakra nehezedő munkaterheket is.

Nyomtatás konszolidáció kisebb vállalatoknak is
A rendezvény egyik legfontosabb programja az új Canon Security & Cost Control Pack (SCCP) Version 1.0 európai megjelenése volt. Ez az új, kedvező árfekvésű termék a kisebb - maximum 5 multifunkciós készülékkel rendelkező - vállalkozásokat, illetve az olyan ügyfeleket célozza meg, akiknek a uniFLOW Output Manager bevezetése túlságosan magas költségekkel járna. Ezzel a megoldással a nyomtatási kimenet nyilvántartása (számlázása) és a biztonságos nyomtatás egyaránt kiválóan kezelhető.

Fényképezőgéptől, projektortól a nyomdáig
Számos érdekességet tartogatott a a kiállítás a könnyedebb témák iránt érdeklődőknek is. A digitális fényképezőgépek - az IXUS és EOS termékcsaládok -, a szkennerek, a nyomtatók és a videokamerák egy színes világot mutatnak be. A "Fények szobájában" a látogatók bemutatót láthattak a Canon multimédiás projektorainak széles körű felhasználási lehetőségeiről.

canon03.jpg
Ha valaki unta a nyomtatást, elég érdekességgel találkozhatott a fényképezés területéről is

A professzionális zóna a digitális nyomdai alkalmazásokra koncentrált. A terem közepén egy lenyűgöző 10 méteres kiállítás állt, amely a digitális nyomtatás lehetőségeit mutatta be. A zóna legérdekesebb pontjai a digitális nyomtatás fénymásoló szalonokban való megjelenését, a házon belüli nyomtatást és a próbanyomat-készítési alkalmazásokat bemutató standok voltak.

canon04.jpg
Komplett fotósműhelyben próbálhatták ki a fényképezőgépeket a látogatók

Az új Canon imagePRESS 1135 európai bemutatója ugyancsak a rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye volt. A forradalmi fekete-fehér digitális nyomdai készülék az imagePRESS termékcsalád része, amely már az új Helix Production Workflow szoftvercsomagot is tartalmazza, mely egy rugalmas munkafolyamat-megoldás.

canon05.jpg
Nagy formátumú nyomtatók, színkalibrációs rendszerek és mérnöki másoló rendszerek is kiállításra kerültek

Népes nagyformátumú termékcsalád, CAD/GIS, szépművészeti, valamint professzionális fényképészeti alkalmazások is kiállításra kerültek. Az Agfa, a nyomdai előkészítés piacvezetője, a Canon európai partnere bemutatja "Apogee Suite" munkafolyamat-kezelési szoftverét, amely az ofszet nyomtatást egészíti ki a digitális nyomtatással. A nyomdák ily módon rugalmasabb megoldásokkal szolgálhatnak ügyfeleiknek, és bővíthetik kínálatukat.

Forrás: PC World

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.