Hirdetés
. Hirdetés

Hatodik alkalommal startolt a Women Startup Competition

|

A Budapestről indult Women Startup Competition az elmúlt években az egyik legnagyobb nemzetközi női startup rendezvénnyé nőtte ki magát. A teljes Európát átívelő rendezvénysorozatát idén Prágában indította el. A verseny áprilisban érkezik Budapestre.

Hirdetés

Még mindig kevés az olyan Magyarországról induló kezdeményes, amely a nők innovációs és vállalkozói tevékenységét támogatná. A WSC pedig még Európában is egyedi módon még egy hetes vállalkozói tréninggel is segíti az elődöntőkön jól szereplő csapatokat.

Az elmúlt hat évben a Women Startup Competition nem csak fantasztikus tehetségeket és sikeres startupokat adott a startup ökoszisztémának, hanem ráirányította a figyelmet a női vállalkozók problémáira is.

A verseny szervezői ma már komplex metodológiával segítik a résztvevőket, számukra olyan tanácsadási, mentorálási programokat dolgoztak ki, amely rövid és hosszú távon segíti őket a felmerülő akadályok leküzdéséhez vagy egy-egy fejlődési lépcső meglépéséhez.

Hirdetés

Évről évre, Londontól Moszkváig tartó elődöntők alatt számos olyan tehetség fordult meg a versenyben, akiket ma már a piac büszkén emleget. Belőlük meríthet motivációt, ihletet a következő vállalkozói generáció, illetve a sikeresekből kialakulhat a következő generációs hölgyekből álló angyal befektetői réteg is.

A budapesti versenyen évről évre újabb sikertörténetek születnek. Olyan, a startup ökoszisztémában ismert nevek, mint a ViddL, a Heatventors, a BOOKR Kids, a MagicMe, a samebug.io vagy a Paperspokes mind szerepeltek már a versenysorozatban.

"Az idei első esemény Prágában volt, ahol a női vállalkozók aránya mindössze 23,6%. A 2018-as női vállalkozói Mastercard-index szerint az 57 országból a 32. helyen áll. Immár harmadik éve rendezünk Prágában Women Startup Competition versenyt, s úgy látjuk, hogy egyre több  nő kap kedvet a vállalkozói karrierhez."- osztotta meg az idei rendezvényen szerzett tapasztalatait Alexandra Veidner a WSC stratégiai vezetője.
Prágában a  bemutatkozott startupok közül a Grason vehette át az első díjat, akik mobil applikációjukkal az éttermek tulajdonosainak segítenek munkaerőt találni, illetve a munkakeresők számára részmunkaidős vendéglátóipari megoldásokat kínál.

A második helyet a Genster  férfi személyi stylist rendszere nyerte el. A megrendeléseket az ügyfél méretének, ízlésének és életmódjának megfelelően választják ki, majd a férfiak otthon felpróbálhatják és kiválaszthatják melyikre van szükségük és ami nem tökéletes számukra visszaküldhetik.

A Snuggs  egy tartós menstruáció ellenálló alsónemű, harmadik helyezést ért el a dobogón és a különdíjat is besöpörték. Ez a fehérnemű rendkívül vékony, köszönhetően az egyedülálló abszorbens rétegnek, amit a startup fejlesztett ki.

A szervezők várnak mindenkit a Budapesti elődöntőkre, amely április 24-25-én kerül megrendezésre az Ustream / IBM Startup Laborjában. A jelentkezés még nyitva áll azoknak a startupoknak a számára, amelyeknél az alapító tagok legalább 50%-os arányban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek. A további elődöntők listáját, és a jelentkezéshez szükséges információkat a hivatalos oldalon érhetők el:  https://www.f6s.com/6thwscsemifinalbudapest/apply

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.