Hirdetés
. Hirdetés

Hidat épít a felhőbe az SAP

|

Négy milliárd forintos beruházással további 250 munkahellyel és több mint 5 ezer négyzetméteres irodaház-bővítéssel növeli magyarországi kapacitásait az SAP Hungary a nagy hozzáadott értéket teremtő informatikai szektorban.

Hirdetés

A létrejövő új munkahelyeket betöltő szakemberek a negyedik ipari forradalomként is emlegetett ipar 4.0 fogalomkörébe tartozó, a digitális gazdaságot működtető technológiák fejlesztésén, szoftvertermékek és szolgáltatások támogatásán fognak dolgozni az SAP Hungary Graphisoft parkbeli, összesen közel 15 ezer négyzetméter alapterületűvé bővülő székhelyén.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az év elején indult beruházás hivatalos bejelentésén úgy fogalmazott, a kormány elkötelezett a beruházásokat ösztönző és a növekedést támogató gazdaságpolitika mellett, és nagy hangsúlyt helyez az innováció-vezérelt, az új technológiákat alkalmazó ipari termelés további térnyerésének elősegítésére. Magyarország újraiparosítási programjában, az Irinyi Tervben ezért a fejlesztendő ágazatok között kitüntetett helyet foglal el az infokommunikációs szektor.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter (jobbra) és Ablonczy Balázs, a SAP Hungary ügyvezető igazgatója

Miközben az ország gazdasági mutatói javultak, és eredményeinket a nemzetközi hitelminősítő intézetek is kezdik elismerni, új kihívásokkal, többek között a képzett munkaerő hiányával és elvándorlásával szembesülünk, tette hozzá a szakminiszter. Akad még tennivaló az ország versenyképességének erősítésében, amelyhez szemléletváltásra lesz szükség a magyar gazdaságban és az oktatási rendszert is finomhangolni kell. Szerepvállalása, a közterhek csökkentése és az uniós támogatások célirányos felhasználása mellett a kormány ebben olyan partnerekre is számít, mint az SAP, amely örvendetes módon otthonra talált Magyarországon, mondta Varga Mihály.

Emberközpontú fejlesztés

A német szoftvercég közel két évtizede, 1997-ben jelent meg hazánkban. Kezdeti, kereskedelmi tevékenységét a következő nyolc évben támogatói szolgáltatásokkal, majd szoftverfejlesztéssel bővítette, 2009-ben már több mint 300 szakembert foglalkoztatott. Tavaly a német anyacég 3 milliárdos beruházással globális felhőtámogató központot hozott létre Budapesten, amely az SAP SaaS modellben működő, felhőalapú megoldásait használó szervezeteket segíti. Mindennek eredményeként az SAP Hungary az elmúlt három évben megduplázta alkalmazottainak létszámát, amely ma már meghaladja a 900 főt.

- Magyarországot jó befektetési célpontnak tartja az SAP - mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója a bejelentés alkalmával. - Működésünk záloga a hazai szakemberek tudása, ezért fontosnak tartjuk, hogy a legjobb munkahelyet biztosítsuk számukra, de további bővülésünkhöz az egyetemekkel kialakított, szoros kapcsolatok mellett a vállalatok innováció iránti, növekvő nyitottsága is elengedhetetlen.

Évente átlagosan 120 fővel növeli alkalmazottainak létszámát az SAP Hungary, és az ügyvezető kiemelte, hogy az új kollégák 25 százaléka a cégnél dolgozó szakemberek ajánlásával érkezik, további 25 százalékukat pedig a közösségi hálókon toborozzák.

Anthony Sanchez, az SAP budapesti Cloud Operations Centerének vezetője lapunknak elmondta, hogy a tehetséges, képzett és tanulni akaró szakemberek megtalálásának és megtartásának titka a vállalati kultúra és a vállalatnak otthont adó közösség kultúrájának szerencsés összehangolásában rejlik.

- Felhőtámogató központunk tavaly júliusban élesítette szolgáltatásait, ami elsősorban nem technológia, hanem a humánerőforrás-kezelés szempontjából jelentett kihívást - mondta Anthony Sanchez -, mivel szerteágazó kompetenciákkal és sokrétű képességekkel bíró szakemberekre volt szükségünk. Az SAP meglévő, egyetemi kapcsolatai mellett ezért gyakornokok képzésére és a frissen diplomázott tehetségek korai felkutatására irányuló programot is indítottunk. Alig több mint egy év alatt 15 gyakornokot fogadtunk, és közülük hármat azóta már kollégáink közé sorolhatunk. Tíz korai tehetséggel is foglalkozunk, velük hosszabb időn keresztül, akár fél éven át dolgozunk, szakmailag és emberileg is megismerjük egymást, mielőtt döntünk a továbbiakról. Meggyőződésünk, hogy az emberi kapcsolatok fejlesztése ugyanolyan fontos, mint a technológiáé, mert a család után a kollégák a legfontosabb emberek az életünkben. Egy kezdő kolléga esetében az intelligencia, a megfelelő hozzáállás ellensúlyozza a tapasztalat hiányát. Ha a cég vezetői ezt felismerik, és minden alkalmazottat egyenlőnek tekintenek, odafigyelnek rájuk és jól bánnak velük, akkor a legjobb, fiatal szakemberek szívesen csatlakoznak a csapathoz, és örömmel kitartanak mellette. Felhőtámogató központunkban jelenleg közel 100 szakember dolgozik, és további létszámbővítés van folyamatban.

Hirdetés
Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.