Hirdetés
. Hirdetés

Hidrogéncellákkal órákig repülhetnek a drónok

|

Az energiaellátó rendszer prototípusát a januári Las Vegas-i CES-en mutatják be.

Hirdetés

A tesztek során a hidrogéncellával ellátott DJI Matrice 100 típusú drón több mint egy órán keresztül volt képes a levegőben maradni, sokkal hosszabb ideig, mint a csupán 20 perces üzemidőt biztosító normál akkumulátorral. A hidrogéncellák egy kémiai folyamat segítségével nyerik az elektromos energiát, amelynek a mellékterméke nem más, mint vízpára. A friss üzemanyagot patronokban tárolják, amelyek cseréje másodpercek alatt elvégezhető, így a drón gyorsan ismét a levegőbe emelkedhet a "tankolás" után.


Az Intelligent Energy nevű üzemanyagcelláknak létezik hibrid változata is, amelynél a cella folyamatosan tölt egy hagyományos akkumulátort. Ilyen megoldásra azért lehet szükség., mert az üzemanyagcella állandó energiafolyamot biztosít, arra nem képes, hogy kielégítse a nagyobb átmeneti energiaigényeket, például amikor egy drónnak erős szélben kell repülnie.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.