Hirdetés
. Hirdetés

Hódítani indul az IPR-Insights

|

A cég 430 milliós tőkebefektetéssel lép a külpiacra.

Hirdetés

430 millió forintos tőkebefektetéssel lép külpiacra a magyar tulajdonú IPR-Insights, szoftvergazdálkodási szakértő cég. A nemzetközi terjeszkedést megelőző vizsgálatból kiderült, külföldön is potenciális kereslet várható a magyar vállalkozás termékei és szolgáltatási iránt. Az új piacokra való belépéshez, és nemzetközi összehasonlításban is hiánypótló új termékek létrehozásához keresett tőkebefektetőt az IPR-Insights. A növekedési elképzelésben a Bonitás Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. is valódi potenciált lát, így összesen 430 millió Ft tőkét fektet a megvalósításba.7

Hirdetés

Lengyelország, mint elsődleges célpiac
„A régió legnagyobb piaca egyértelműen Lengyelország, így első lépésként itt indítjuk el szolgáltatásainkat. Már az előkészítés fázisában sok lengyel ügyféllel találkoztunk személyesen, és hamar kiderült, hogy - akárcsak a hazai ügyfeleink számára - számukra is kihívás a szoftvergyártók auditfenyegetése, a megfelelő szoftver vagyongazdálkodás, és a vállalatvezetés részéről fellépő költségcsökkentési igény kielégítése. Sokéves tapasztalatunk, hogy a megfelelő szoftvergazdálkodás pontosan ezeket a területeket képes hatékonyan szolgálni” – tájékoztat Zsoldos Sándor az IPR-Insights International Zrt. vezérigazgatója.

A régión túli terjeszkedés is tervben van
Lengyelország után Csehországot és Törökországot veszi célba a cég. „A külpiacra lépést megelőző vizsgálatok feltárták, hogy a megcélzott piacokon egyelőre még nincs meg a megfelelő megoldás a hatékony szoftvergazdálkodás problémájára, így jött az ötlet, hogy megcélozzuk ezt a piaci rést” – hangsúlyozza a vezérigazgató. Kiemeli: amennyiben a lengyel, a cseh és a török piacra lépés sikeres, a tapasztalatokat felhasználva további régiós és talán régión kívüli országokban is folytatják a terjeszkedést.

 

Fókuszban az exportpiacok
Az IPR-Insights számos nemzetközi nagyvállalat magyar leányát szolgálja ki évek óta. A külpiaci nyitás során ezeket a kapcsolatokat is kamatoztatják majd, azonban nem ettől a lépéstől várják az árbevétel biztosítását. A legfőbb cél, hogy az adott országokban helyi szolgáltatóként jelenjenek meg, természetesen támaszkodva a hazai háttértudásra és termékekre. A tőkebevonás segítségével megvalósuló termékfejlesztés eredményeit a cég magyarországi ügyfelei is hasznosítani fogják, de a legnagyobb növekedés elsősorban az exportpiacokon várható

Pénzügyi befektetés és szakmai támogatás
„Elsősorban azt az ideális kockázati tőkéstársat kerestük terveink kivitelezéséhez, aki a pénzügyi befektetetésen túl egyéb kompetenciákkal és nemzetközi kapcsolatokkal is támogatni tudja növekedési céljaink megvalósítását. Ezt a szerepet a Bonitás teljes mértékben betölti” – emeli ki Zsoldos Sándor.

„Az IPR-Insigths termékeinek és szolgáltatásainak érettségét a magyar piac már visszaigazolta, a cég további termékfejlesztési elképzelései mögött pedig közvetlenül azonosítható, nemzetközileg értelmezhető ügyféligények állnak. Úgy véljük, ezek együttesen megteremtik az alapját egy sikeres földrajzi expanziónak, melynek levezénylésére rendelkezésre áll a szükséges menedzsment is. Várakozásunk szerint pár év leforgása alatt egy, a CEE-régióban meghatározó SAM-szolgáltató társasággá fejlődik az IPR, mely ekkor már elsősorban Nyugat-Európában, de akár Európában terjeszkedni szándékozó, eddig az USA-ra fókuszáló szakmai befektetők látókörébe is kerülhet. Ezért döntöttünk úgy, hogy tőkebefektetéssel és szakmai támogatással segítjük a céget” – teszi hozzá Kiss Gábor, a Bonitas Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési igazgatója.

Sikeres küldetés
A tőkebevonási folyamatot az IPR-Insights kizárólagos tanácsadó partnere, az M27 ABSOLVO támogatta, aki már a terjeszkedési stratégia meghatározásától egész a tranzakció zárásáig szakértő segítséget nyújtott a csapatnak. „Tanácsadóként elsősorban javaslatokkal, tapasztalatokkal, benchmarkokkal támogattuk a vállalkozást, a projektet. Jelen esetben nem volt nehéz dolgunk, az IPR-Insights egy kiváló vállalkozás, kiváló menedzsmenttel és valós növekedési potenciállal. A cél egy olyan megállapodás kialakítása volt, ahol természetesen mindkét fél a lehető legjobban jár, de nem fojtja meg a céget és az alapítók szándékait, elvárásait is a lehető legjobban támogatja” – összegez Horgos Lénárd, az M27 ABSOLVO partnere.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár