Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan keressünk egy nap alatt 13 milliárd dollárt?

|

Például legyünk mi az Amazon vezére. Jeff Bezos magánvagyona nemrég egyetlen nap alatt 189,3 milliárd dollárra nőtt. Ha ilyen ütemben gazdagszik, 2026-ra ő lehet a világ első trilliárdosa.

Hirdetés

Az Amazon milliárdos igazgatója, Jeff Bezos rekordot döntött azzal, hogy vagyona egy nap alatt 13 milliárd dollárral gyarapodott. A döbbenetes mértékű gazdagodást az váltotta ki, hogy a Godman Sachs elemzői megemelték az e-kereskedelmi óriáscég részvényeinek célárfolyamát, és előrejelzésükben az elkövetkező 12 hónapra 29 százalákos árfolyamelemkedést jósoltak a cég részvényeinek. Ezt követően az Amazon-részvények egy nap alatt 8 százalékkal drágultak, és Bezos, aki személyesen több, mint 57 millió ilyen részvényt birtokol, 189,3 milliárd dollárra növelte vagyonát.

Hirdetés

Hogy érzékeltessük az összeg nagyságát: magánvagyonából Bezos tokkal-vonóval megvehetné a világ egyik legnagyobb gyorsétrermi láncát, a McDonald's-ot, amelynek összértéke 142 milliárd dollár, és a vásárlás után még maradna is egy kis költőpénze. A világ leggazdagabb embere ma már közel jár a 200 milliárd dolláros álomhatárhoz, amit tavaly el is érhetett volna, ha vagyonát nem csappantja meg a 40 milliárd dolláros válása.

A részványárfolyamok változása miatti jelentős vagyonvesztések és -gyarapodások amúgy nem példátlanok Bezos életében. A milliárdos március elején a koronavírus okozta piaci bezuhanás következtében egyetlen éjszaka 7 milliárd dollárt veszített. A karantén azonban megdobta az online vásárlásokat, és az Amazon nagyon jól jött ki a járványból.

A milliárdosok egyébként idén többnyire növelték vagyonunkat, mivel a piac mostanra korrigálta a járvány elején jelentkező visszaesést. Bezos például 74 milliárd dollárral gyarapodott 2020 eleje óta, és 189,3 milliárd dollárjával magabiztosan vezeti a Bloomberg milliárdos-rangsorát, amelyen  a volt Microsoft-vezér, Bill Gates a második 118 milliárd dollárral.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.